Trener šampiona Evrolige Pablo Laso: Ključ pobede odbrana na Spanulisu

Trener košarkaša Real Madrida Pablo Laso otkriva da uvek insistira na timskoj igri i da svoju ekipu vidi kao skup 13 zvezda. Kao ključ ubedljive pobede nad Olimpijakosom u finalu Evrolige, trener Madriđana vidi dobru timsku odbranu nad Bilijem Spanulisom koji je zaustavljen na samo tri poena.

 

Trener Real Madrida Pablo Laso rekao je da je ponosan jer je njegov tim ostao složan i tokom teških trenutaka.

Madriđani su u nedelju pobedili Olimpijakos sa 78:59 i osvojili 9. tiulu prvaka Evrope, prvu od 1995. godine.

Laso je u prethodne dve godine gubio finala, ali je njegov Real ovoga puta naučio lekcije i bio je ubedljiv na zevršnom turniru.

– Teško je u ovom trenutku pronaći prave reči. Veoma, veoma sam srećan. Pre svega zbog mojih igrača. Mislim da su bili odlični tokom cele sezone, podigli su se posle teških trenutaka, povreda, poraza… Ali, ostali smo zajedno. To sam tražio od njih u svakom meču. To vam je neophodno kada imate zvezde. A, oni to jesu. Imam 13 zvezda. Pokušao sam da napravim tim. Ovo sve je veoma lepo. Mi smo šampioni Evrope, veoma sam ponosan. Ja uvek insisitram na timu. I sebe smatram samo jednim delom tima. Lično sam veoma srećan zbog osvajanja ove titule, jer je ona prizanje. Ali, jednako važno priznanje je i moj svakodnevni rad. Neću se promeniti pošto sam postao evropski šampion. To pokušavam da prenesem i na igrače – rekao je Laso.

Posebno je Laso bio zadovoljan jer je njegov tim uspeo da zaustavi Spanulisa.

Ja nemam magični štapić. Igrači su ga spustili na samo tri poena, nisu mu dali da uđe u ritam u napadu. Menjali smo igrače na njemu i nije mogao da se navikne. To je bila timska odbrana. Odradili smo odličan posao na Spanulisu – zaključio je Laso.