Trener Vest Hema: Ja sam najsofisticiraniji trener u Premijer ligi

Trener Vest Hema Sem Alardajs rekao je da u engleskoj fudbalskoj Premijer ligi nema sofisticiranijeg trenera od njega.

Vest Hem je trenutno osmi na tabeli, a vecceras igra u gostima protiv Sautemptona.

– Ne mislim da je ostao ijedan trener u ligi koji je sofisticiraniji od mene. Ne pokušavam da na ovaj način kritikujem kolege, ali samo je Arsen Venger ovde duže od mene. Dobar sam isto koliko i bilo koji drugi trener u ligi – rekao je 60-godišnji Alardajs.

Trener Arsenala Venger je na čelu tog tima od 1996. godine, dok je Alardajsov prvi posao u Premijer ligi bio Bolton 2001. Alardajs je bio pod velikim pritiskom prossle sezone, ali je uspeo da preokrene tim i ostvari bolje rezultate.

On je kritikovao trenera Mančester junajteda Luja van Gala nakon subotnjeg remija zbog taktike dugih lopti, a njegovog protivnika večeras vodi još jedan Holanđanin, Ronald Kuman.

– Oni su možda stekli više iskustva u inostranstvu, Van Gal, Kuman i drugi, ali u ovoj zemlji i sa njihovim iskustvom, ne mislim da je bilo koji drugi trener u poziciji da bude sofisticiraniji od mene – rekao je neskromni Alardajs.

“Veliki Sem” je ranije umeo da gleda utakmicu s tribina, a da uputstva izdaje mikrofonom.

– Ta složenost dolazi iz vremena provedenog na poslu i toga koliko iskustva stičete na poslu i koliko želite da naučite i da pratite najnovije stvari. To je ono što je novo u fudbalu, šta je na
sledećem nivou, kako da se to pronađe i primeni na klub. Ja sam uvek bio sklon tome. Nikad nisam stajao mirno i verovatno sam zato i dalje ovde, trener u Premijer ligi u poslednjih 13-14 godina – rekao je on.