TRENER VOJVODINE NE PRETERANO ZADOVOLJAN: Imamo slabiji tim nego jesenas

Trener fudbalera Vojvodine rekao je da je njegova ekipa trenutno slabija u odnosu na jesenji deo šampionata i da ambicije kluba zavise od prelaznog roka.

Fudbaleri Vojvodine počeli su danas pripreme za prolećni deo šampionata, na prozivci se pojavilo 32 igrača, među kojima nisu bili Enver Alivodić i Lazar Veselinović, najbolji igrači novosadskog kluba iz jesenjeg dela prvenstva.

– Koga nema, bez njega se mora. Ja sam tu da iz raspoloživog igračkog kadra izvučem maksimum. Trudićemo se da na proleće igramo lep, ofanzivan fudbal sa mnogo golova. Naše ambicije zavise od prelaznog roka i tek kada se on završi moći ću da kažem nešto više. Ako želite da imate jak tim i stabilnu finansijsku situaciju, morate, uz prodaju i da kupujete igrače, kako biste ispunili ambicije – rekao je trener a preneo klupski sajt.

On je naveo da su na probi napadač Fuad Ibrahim i levi bek Slaviša Radović, kao i da se u narednim danima, kada reše problem sa vizama, očekuje dolazak jednog Nigerijca i Kamerunca.

Fudbaleri Vojvodine će do 24. januara trenirati u Novom Sadu i za to vreme odigrati kontrolne utakmice sa ČSK, Bačkom iz Bačke Palanke i novosadskim Proleterom.

Nakon toga igrači i stručni štab otputovaće u Belek, gde će do 9. februara odigrati najmanje pet utakmica, a potom sledi povratak u Novi Sad i završetak priprema za start prolećnog dela Super lige Srbije.

Predsednik Upravnog odbora Vojvodine Zoran Šćepanović rekao je da je siguran da će klub u naredne tri-četiri godine osvojiti šampionsku titulu.

– Vi ste izuzetno dobra ekipa i momci koji imate mnogo više potencijala nego što mislite. Na vama je da u narednom periodu to i pokažete, a mi iz uprave ćemo obezbediti sve uslove za nesmetan rad. Vojvodina više nema pravo da čeka i siguran sam da ćemo u sledeće tri-četiri godine osvojiti titulu – rekao je Šćepanović u obraćanju igračima.

– To ne znači da smo se ove sezone odrekli borbe za najviši plasman. Kvalitet za to imate, potrebno je samo da ga na terenu i dokažete. Siguran sam da ćemo na kraju ove sezone biti najmanje na mestu na kome se sada nalazimo, trećem, a zašto ne i više – dodao je Šćepanović.

Prolećni deo Super lige Srbije počinje 21. februara, a Vojvodina će igrati na gostovanju protiv OFK Beograda.