“Trenirao sam najboljeg na svetu”: Vajda otkrio razloge rastanka sa Novakom

Novak Đoković i Marjan Vajda su nedavno odlučili da prekinu dugogodišnju saradnju, a tim povodom se oglasio i slovački trener.

screenshot/youtube.com

Vajda je u intervjuu za slovački “Aktuality” otkrio šta su mu planovi za dalje i zašto je prekinuo saradnju sa Novakom.

Važno je napomenuti da su Vajda i Novak prekid saradnje dogovorili još nakon Završnog mastersa u Torinu prošle godine, ali da sve do sada nije bio pravi trenutak da se to objavi.

– Voleo bih da doživim nešto novo kasnije, novi izazov sa drugim igračem, ali je lestvica postavljena veoma visoko – rekao je Vajda.

Otkrio je da je bio protiv Novakovog nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali da je Srbin imao veliku želju da osvoji medalju.

– Posle tri grend slem šampionata u sezoni, nije sve išlo glatko od kraja jula, kulminirajući u Njujorku, gde mu je nedostajao poslednji korak ka velikoj slavi. Tamo mu je već u finalu ponestalo snage, jer je dosta izgubio na Olimpijskim igrama. Nisam bio za njegovo učešće u Tokiju. Ponestalo mu je snage u finalu US Opena, Olimpijske igre su ga iscrpile psihički i fizički. Shvatio sam njegov cilj, čeznuo je da osvoji zlato za Srbiju – navodi Vajda.

Ipak, Slovak će ostati najveći Đokovićev navijač.

– Ostajem najveći Đokovićev navijač, držaću mu palčeve i nadam se da će se svet vratiti u normalniji život – ističe Vajda.

Osvrnuo se i na situaciju u kojoj se Novak našao, zbog odluke da se ne vakciniše.

– Kao nevakcinisan igrač, imaće ograničen broj turnira, a već ima jak tim sa trenerom Goranom Ivaniševićem. Nakon sagledavanja svih okolnosti, sporazumno smo odlučili da prekinemo profesionalnu saradnju – navodi slovački trener.

Vajda je u ovom razgovoru otkrio i da mu je omiljeni uspeh sa Đokovićem osvajanje Vimbldona 2011. godine, čime je Srbin po prvi put postao najbolji igrač sveta.

– Sve ću ih pamtiti. Bili su prelepi, ali je možda najvažnije bilo finale Vimbldona 3. jula 2011. godine. Novak je pobedio branioca titule Rafaela Nadala sa 3:1 u setovima, prvi put je osvojio Vimbldon i postao svetski broj jedan. Do tada su u Londonu od 2002. pobeđivali samo Federer i Nadal, a od 2004. su se smenjivali na vrhu liste. Prvi put sam kao trener vodio najboljeg igrača na svetu – zaključio je Vajda.

Đoković će po svemu sudeći moći da nastupa na turniru u Monte Karlu, kao i na Rolan Garosu, pošto će Francuska ukinuti kovid mere.