TRI MEDALJE ZA SRBIJU: Ninu, Mašu i Đurđinu država nije podržala, ali su one svejedno OTIŠLE I POKORILE EVROPU

Srpska plesna reprezentacija osvojila je tri medalje na Evropskom prvenstvu u savremenoj igri i jazz plesu koje se održalo u Rusiji od 10 do 15. oktobra 2018.

Privatna arhiva

Plesna reprezentacija Srbije vratila se sa Evropskog prvenstva u savremenoj igri i jazz plesu koje se ove godine održalo u Rusiji, u Sankt Peterburgu, u organizaciji IDO-a (International Dance Organization).

Ovaj put, našu reprezentaciju činile su tri plesačice iz dva beogradska kluba – Nina Vukić i Maša Janjuševic iz plesnog studija “Ris” i Đurđina Ivanković iz kluba “Dance Factory”.

U kategoriji dece, Maša Janjušević našla se dva puta na postolju i ponela titule šampiona Evrope u savremenoj igri, kao i vicešampiona u jazz densu. Đurđina Ivanković ponela je titulu vicešampiona Evrope u savremenoj igri, dok je Nina Vukić, prošlogodišnja dvostruka prvakinja u kategoriji dece, nastupala prvi put u starijoj, juniorskoj kategoriji, i u konkurenciji od preko 30 plesača našla se na sjajnom šestom mestu.

– Veoma smo ponosni na sve naše plesačice koje su još jednom pokazale da ples ne zna za granice i da smo veoma talentovana nacija kako za ples, tako i za mnoge druge sportove. Konkurencija je bila velika, što se i očekuje od takmičenja ovog kalibra, što uspeh naših devojčica čini još većim. Nažalost, budući da ceo put i učešće na takmičenju sami finansiramo, nije bilo mogućnosti da se veći broj naših sjajnih plesača predstavi na ovom prvenstvu, ali smo ipak, i u ovako skromnom sastavu, pokazali zavidan kvalitet koji nudi srpska plesna scena i vratili se kući sa tri medalje oko vrata – rekla je Tamara Popović, kapiten srpske plesne reprezentacije u Rusiji.