Tri neregularne utakmice u prošlom kolu? Afera sa nameštanjem rezultata trese srpski fudbal

Zbog sumnje u regularnost utakmica, komesar Prve lige Srbije Branko Stojaković najavio da neće registrovati sve mečeve prošlog kola ovog takmičenja. Čak tri duela su pod znakom pitanja zbog potencijalnog nameštanja i njih sada istražuju nadležni organi. Pre odigravanja pomenutih mečeva došlo do velikog pada kvota u kladionicama.

 

Komesar Prve lige Srbije Branko Stojaković najavio je da neće registrovati sve utakmice 28. kola Prve lige Srbije koje su odigrane u sredu.

Sumnja u rezultate pojavila se zbog pada kvota u kladionicama što se tiče pojedinih utakmica, a sve je potvrdio Stojaković.

Nisu još stigli svi izveštaji sa utakmica odigranih u sredu, ali i kada stignu, pojedine utakmice 28. kola sigurno neću registrovati postignutim rezultatima. Neke, naravno, hoću, ali jasno je da će biti mnogo posla za istražne i disciplinske organe, kojima ću proslediti materijale – naglasio je komesar.

Pod sumnjom su se, između ostalih, našle utakmice odigrane u Šapcu, Novom Sadu i Petrovcu na Mlavi.

– Ovo je uvek bila uzorna liga i nadam se da ćemo i iz ove situacije izaći uspravni. Kao komesar, aktima mogu da regulišem sve, osim morala. Kako da ja menjam moralnu sliku srpskog fudbala? Priče o sumnjivim radnjama stizale su i do mene pre mečeva u sredu, stižu i sada, a tiču se pojedinih utakmica 29. kola i jednostavno, moramo da reagujemo, moramo da ispitamo sve. Jasno je meni da uglavnom svi sve znaju, ali niko neće javno da priča. Ipak, ovog puta verujem da ćemo stvari do kraja isterati na čistinu – naglasio je Stojaković.

Priča se i da su pojedini beogradski prvoligaši digli glas kada su čuli da nećete biti registrovane sve utakmice, a Stojaković na to odgovara: “Neću dalje na tu temu, nadležni organi će raditi svoj posao”.

Rezultati 28. kola Prve lige Srbije:

Javor – Kolubara 2:0
Proleter – BSK 0:1
Radnik – Inđija 2:0
Jedinstvo – Sloga Kraljevo 3:0
Sinđelić – Moravac 3:2
Bačka – Metalac 3:1
Mačva – Sloboda 2:3
Sloga – Bežanija 2:3