TRI OD TRI: Novak bez problema do nove pobede u Londonu! (VIDEO)

Novak Đoković
print scren/you tube/ATPWorldTour

Srpski teniser Novak Đoković, overio je polufinale Završnog Mastersa, trećom pobedom u londonskoj 'O2 areni'.

 

Đoković je u trećem kolu grupe ‘Ivan Lendl’ savladao Davida Gofana iz Belgije, rezultatom 6:1, 6:2.

Belgijanac, trenutno 11. igrač na ATP listi, koji je u prestonicu Engleske stigao kao prva zamena za najbolju osmoricu, upao je umesto Gaela Monfisa.

Francuz je odustao zbog povrede rebara, ali Gofan nije uspeo mnogo toga protiv veoma raspoloženog Đokovića. Osim blage nesigurnosti pri bekhendu u uvodnom delu susreta, svi elementi u igri našeg tenisera funkcionisali su mnogo bolje nego u prethodna dva.

Napravio je dve duple servis greške na samom startu, ali je u nastavku mogao da se osloni na prvi servis koji mu je donosio mnogo lakih poena i prilike da ih završava vinerima.

Na kraju, na terenu je proveo tek nešto više od 65 minuta i potpuno spreman čeka polufinale sa drugoplasiranim iz grupe Džon Mekinro.

Tamo ga verovatno čekaju Kei Nišikori ili Stan Vavrinka, ali ni duel sa Endijem Marijem nije nemoguće, pa čak ni ispadanje Britanca koji je ostvario dve pobede.

Od 21 sat gledaćemo rasplet u ovoj grupi – Miloš Raonić igra protiv Dominika Tima i pobednik tog meča će se pridružiti Novaku među četvoricom najboljih.