TRI PREDSTAVNIKA IZ ABA LIGE: Poznati mogući protivnici Partizana u Evrokupu

Partizan, Cedevita Olimpija i Budućnost takmičiće se sledeće sezone u Evrokupu, objavili su organizatori takmičenja.

partizan
kkpartizan.rs

Poznati su svi učesnici Evrokupa u narednoj sezoni, a ABA liga dobila je tri mesta. Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpija predstavljaće region u evropskoj “drugoj ligi”.

Očekivalo se da mesto u Evrokupu dobije i Mornar iz Bara, ali se to nije dogodilo.

Utisak je da će takmičenje u Evrokupu ove sezone biti manje kvalitetno nego prethodne, kada najboljih osam timova nisu dobili priliku da se bore za trofej usled pandemije koronavirusa.

Pored Partizana, najzvučnija imena u narednoj sezoni biće Virtus, Unikaha, Huventud i Lokomotiva, ukoliko svi ovi timovi budu ostali u takmičenju.

Ipak, velika verovatnoća je da će jedan od najboljih timova zameniti Panatinaikos, koji je odlučio da napusti Evroligu, a najveće šanse daju se italijanskom Virtusu.

Pored košarkaša Partizana, na spisku učesnika Evrokupa su Monako, Bahčešehir Istanbul, Budućnost, Cedevita Olimpija, Skajlajners Frankfurt, Bursaspor, Breša, Gran Kanarija, Burž, Huventud, Lijetkabelis, Lokomotiva, Makabi Rišon, Levaloa, Andora, Nanter, Promiteas, Ulm, Antverpen, Rejer Venecija, Unikaha Malaga, Uniks Kazanj i Virtus iz Bolonje.

Sezonu će početi 24 tima, raspoređena u četiri grupe, a takmičenje će početi 30. septembra.