TRIJUMF POSLE PREOKRETA: Đoković izgubio prvi set, pa ekspresno stigao do pobede

Novak Đoković je savladao Džeka Drejpera sa 3:1 po setovima 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 i plasirao se u drugo kolo Vimbldona. Naredni rival našeg tenisera je bolji iz duela Marsela Tomasa Bariosa Vere i Kevina Andersona.

screenshot/youtube.com/Wimbledon

Novak je prepustio protivniku prvi set. Britanac je odlično igrao u ovom periodu. Međutim, od drugog seta stvari su došle na svoje mesto, Novak je bio onaj pravi, lako je rešavao gemove u svoju koristi i stigao do ubedljivog trijumfa i plasmana u drugo kolo.

Teniseri su na startu bili uspešni na svoj servis. Već u trećem gemu Britanac dolazi do brejka prednosti. Novak je pokušavao da uzvrati propustio je, u nekoliko navrata niz brejk lopti, ipak Drejper je uspeo da se odbrani i reši set u svoju korist.

Novak je ubacio u veću brzinu u nastavku i to se odmah odrazilo na rezultat. Protivnik nije imao rešenja za igru našeg asa. U drugom setu dozvolio je protivniku da osvoji samo jedan gem i veoma brzo je stigao do izjednačenja u setovima.

Za razliku od drugog seta u trećem je Britanac uspeo da osvoji dva gema na svoj servis. Kao u drugom setu i u trećem Novak nije dozvolio protivniku da osvoji brejk priliku.

Ključan u četvrtom setu bio je treći gem. Novak je stigao do brejka i tako slomio otpor protivnika. Novi brejkom u petom gemu samo potvrdio da Britanac nema šta da traži u ovom meču.

Novak je servisom bez izgubljenog poena stavio tačku na ovaj meč.

Rival našeg tenisera u drugom kolu je bolji iz duela Marsela Tomasa Bariosa Vere i Kevina Andersona.