Trijumf srpskog gladijatora: Čilić pao na kolena, Đoković u osmini finala

Drugi teniser sveta Novak Đoković, posle tročasovne igre, trijumfovao je nad hrvatskim teniserom Marinom Čilićem 6:3, 6:2,(2), 6:4. Čime se plasirao u osminu finala Rolan Garosa.

Ovo je deveti međusobni susret Novaka i Marina, u ovom, kao i u predhodnim trijumfovao je drugi reket sveta Novak Đoković. U narednoj rundi Đoković čeka boljeg iz duela Janovič – Conga.

 Prvi set: 1-0 (6:3).

Na samo startu Čilić je munjevito došao do brejka za preokret i 2:1.

Oštrim servisom nije dozvolio drugom reketu sveta da mu se odmah revanšira, ali je Đoković uspeo pri 3:2 i 40:0.

Uprkos čestim greškama, Čilić je izborio još jednu šansu za brejk, nije je iskoristio, a onda je na sjajan način sprečio Novaka da povede. Novak se ubrzo ‘podigao’ i sjajnim servisima vratio vođstvo, dobivši prvi set. 

Drugi set: 2-0 (6:2).

Kvalitet Marinove igre vidno opada, nema više onog poleta sa početka meča. Iako je na kratko prekinuo Noletovu seriju, naš teniser u trećem gemu lagano pravi brejk za vođstvo 3:1.

Nole u sedmom gemu koristi slab prvi servis Marina za novi brejk i 5:2.

Treći set: (6:7)

Novak je propustio šansu na početku da završi meč u svoju korist.

Koliko je u nastavku bespomoćno Čilić izgledao pri Novakovom servisu, toliko je odolevao pri svom, čak pet puta je sprečio brejk do 2:2. Čalić stiče samopouzdanje i uzvraća oduzevši servis za 4:2

Marin “nulom” uspeva da dođe do 5:4, vodio je i sa 6:5, međutim propustio je set loptu za ulazak u četvrti set.Marin koristi prvu set loptu i dobija set. 7:2, 2-1

Četvrti set: (6:4)

Novak nervozu pretvara u agresivnost za brzi brejk i već na početku četvrtog seta 2:0.

Nole ne prestaje i sa vezanih pet poena stiže do 3:0

Čilić posle 40:0, smanjuje na 3:1

Čak četiri puta je odolevao zatim prilikama za brejk, da bi ga zatim napravio smanjivši na 4:3. Kada je i izjednačio, Novak potpunom kontrolom igre dolazi na gem do osmine finala, pri servisu protivnika.

U poslednjim trenucima, Čilić je pogađao aut tik uz liniju, zahvaljujući tome Novak dolazi do meč lopte.