TRIJUMFALNI POVRATAK: Peti teniser sveta položio oružje pred Đokovićem! (VIDEO)

Novak Đoković
Beta

Više od šest meseci proteklo je od dana kada je Novak odigrao poslednji zvaničan meč, a prošle noći je teniskom svetu priredio povratak kakav dolikuje igraču koji je nekoliko godina u kontinuitetu bio najbolji teniser na planeti.

  

Đoković je na Kujong klasiku u Melburnu savladao Dominika Tima sa 6:1, 6:4. Više od pobede raduje sjajna igra našeg tenisera u prvom setu, kada je petom igraču sveta prepustio samo jedan gem.

U drugom setu je viđena nešto ozbiljnija borba koju je Novak rešio sa brejkom prednosti, za prvu pobedu još od jula meseca.

Đokovićevo učešće na Kujong klasiku odlična je uvertira za prvi gren slem sezone, koji u ponedeljak počinje u Melburnu.

– Lepo je vratiti se na teniski teren i Australiju. Ovo nije bio lak period za mene, pošto je povreda najveći protvnik za svakog sportistu – rekao je Novak posle meča. Na pitanje novinara da li je u nekom trenutku posumnja u uspešan povratak Novak je rekao:

– Sisam o tome razmišljao, uradio sam sve što mogu. Borio sam se, mučio, ali znao sam da ću morati da stanem i odem na dužu pauzu. Ovo je sve kao mašina, kada kreneš ne možeš da staneš. Imamo najdužu sezonu u svim sportovima, koja traje 11 meseci – navodi Đoković.