TRINKIJERI SPREMAN ZA EVROPSKI IZAZOV: “Obožavam ovakve utakmice, dolazi nam velika ekipa”

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je danas da tim posle teške pobede nad Mornarom spremno dočekuje Albu.

Beta

– Obožavam ovakve utakmice, to je uvek prilika da ekipa igra na visokom nivou. Oni su iskusni, jako dobro igraju košarku, prava košarkaška škola. Sigurno je veliki izazov za nas, želimo da odigramo čvrstu utakmicu. Posle subote, mi smo ‘preživeli’, dobili utakmicu koju je trebalo da izgubimo, nadoknadili smo sedam poena za minut i 40, i to je veliki podstrek koji će da pomogne ekipi da se bolje oseća i da bolje trenira – rekao je Trinkijeri u najavi utakmice.

Partizan će dočekati berlinsku Albu u drugom kolu Top16 faze Evrokupa.

– Alba je jedna od najbojih sportskih organizacija u Evropi, imaju trenera koji je osvojio sve, ima veliko iskustvo. Možda su najbolja ekipa koja se kreće bez lopte u Evropi. Trebaće nam ogromna koncentracija i već znam da ćemo već primiti neke koševe, jer su oni to u stanju da rade i sa iskusnijim ekipama od Partizana – kazao je Trinkijeri.

Košarkaš crno-belih Vanja Marinković je rekao da je Alba tim koji igra atipično.

– Znamo da igraju atipično, sličnije španskim ekipama i da je potrebno da im na tu igru odgovorimo dobrim trčanjem. Takođe, veoma je važno da tokom utakmice ne padamo. Nakon Mornara smo imali dan pauze, i od juče se pripremamo za ovu važnu utakmicu i verujem da ćemo je dočekati spremni – rekao je Marinković.

Utakmica će početi u sredu u 20.00 u hali “Aleksandar Nikolić”.