TRINKIJERI SREĆAN POSLE VELIKE POBEDE: “TOP 16 je novogodišnji poklon navijačima” (VIDEO)

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je posle sinoćne pobede nad Turk Telekomom da je njegova ekipa zaslužila da se plasira u Top 16 fazu.

Beta/AP

– Odigrali smo kao tim, i u odbrani i u napadu. Pravili smo greške, ali smo ih smanjili. Odigrali smo dve solidne utakmice, u Lionu i ovu ovde, i mislim da smo zaslužili da prodjemo u Top 16 – rekao je Trinkijeri novinarima posle utakmice.

– Nismo uradili ništa posebno, ali bilo je vrlo lepo pokloniti ovo Pioniru. Posle mnogo godina Partizan je ponovo u Top 16… Nije Evroliga, ali je i dalje važno takmičenje. Verujem da ovo može da bude neka vrsta poklona za Novu godinu navijačima – dodao je Trinkijeri.

Košarkaši Partizana plasirali su se u Top 16 fazu Evrokupa, pošto su večeras u Beogradu pobedili Turk Telekom sa 87:72.

– Ja sam jako srećan zbog igrača. Nije lako sa mnom. Oni su prihvatili izazov, ja neki put po glavi, neki put po repu… Drago mi je zbog publike. Posle puno godina… Ova institucija je to zaslužila – rekao je Trinkijeri.

Crno-beli će u Top 16 fazi Evrokupa igrati protiv Monaka, Ritasa i Albe.

– Tri lepa grada, ali ne mogu tako daleko da idem. Za nas je Top 16 velika stvar. Idemo korak po korak. Ali, ja sam sad fokusiran samo na Cedevitu. Napravio bih najveću grešku, bio bih idiot ako mislim na Top 16, a ne volim da budem idiot – rekao je Trinkijeri.

Novinare je zanimalo i da li se plaši možda emotivne ispražnjenosti navijača pred meč protiv Cedevite u subotu.

– Meni je sad drama. Toliko sam takvih utakmica već igrao i znam kako će biti. Najteža utakmica za našu ekipu biće u subotu. Probao sam to da im objasnim. Rekao sam im: ‘Ako sutra na trening dođe neki ludi Italijan, budite spremni, sve ću da vas prebijem’. Tu utakmicu moramo da dobijemo večeras, ne u subotu. To je ogroman izazov za našu ekipu, ne može biti veći. Lakše bi bilo da igramo protiv CSKa ili Fenerbahčea – rekao je Trinkijeri uz osmeh.

Partizan je smanjio broj grešaka na ovoj utakmici u odnosu na prethodne.

– Danas smo napravili možda desetak odbrambenih grešaka, pobegao nam je Gabrijel tri puta, onda ga je Nole (Veličković) na foru zaustavio, bez da se znoji… Dva puta smo skok ostavili… Pre smo imali 30-35 grešaka, danas je bilo… Ali, neće biti tako u subotu. Moramo da izmislimo način da dobijemo u subotu, na drugu foru, jer ovo neće proći – rekao je trener crno-belih.

Navijači su Trinkijerija polse utakmice ispratili ovacijama, a posle dužeg vremena su i jednog trenera pozvali na bis.

– Nisam ti ja baš za takve stvari, navijači treba da igračima, ali mene su tako lepo dočekali da sam izašao drage volje – rekao je Trinkijeri.

Trener Turk Telekoma Burak Goren čestitao je Partizanu na pobedi i poželeo mu sreću u nastavku takmčenja.

– Bila je sjajna atmosfera, svi znamo da je Partizan klub s velikom tradicijom i da je uvek sjajna atmosfera. Partizan je prošle nedelje pobedio Asvel i pre utakmice smo bili u nezavidnoj situaciji jer se odlučujuća utakmica igrala u Beogradu. Počeli smo utakmicu veoma loše, dok su oni počeli dobro. Vratili smo razvnotežu i nastavili da igramo, ali bili su silno motivisani zahvaljući sjajnoj podršci. Neke periode smo igrali dobro, ali nismo uspeli da izdržimo do kraja – rekao je on.