TROFEJ NE IDE IZ BEOGRADA: Srbija slomila otpor Crne Gore za novu titulu na tradicionalnom turniru! (VIDEO)

Srbija
print screen/you tube.com/AM Video7S

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je turnir "Trofej Beograda", pošto je pobedila Crnu Goru u drugoj utakmici sa 82:71 (19:24, 27:13, 18:18, 18:16).

 

Srbiju je do pobede predvodio Bogdan Bogdanović sa 25 poena, dok je Stefan Birčević dodao 15. U Crnoj Gori se istakao Bojan Dubljević sa 13, a po deset postigli su Nikola Vučević i Nemanja Đurišić.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević u tim nije uvrstio Nikolu Kalinića, kao ni Miloša Teodosića, Miroslava Raduljicu, Marka Simonovića i Nemanju Nedovića.

Crna Gora pružila je jači otopor, a čak je i posle prve četvrtine imala prednost od pet poena – 24:19. Ekipa Bogdana Tanjevića bila je pre svega raspoložena u šutu za tri poena, koji im je i doneo prednost, ali i nešto lošija odbrana Srbije.

Đorđevićev tim je do sredine druge četvrtine bio u zaostatku, ali onda su krenuli u seriju koju su predvodili raspoloženi Stefan Birčević i Bogdan Bogdanović.

Čvršćom odbranom i dobrom igrom u napadu Srbija je stigla do preokreta i na poluvremenu je vodila sa 46:37.

Bogdanović i Stefan Jović su na početku treće četvrtine doveli Srbiju do dvocifrene prednosti i povukli je ka pobedi.

Crna Gora je ipak uspela da smanji zaostatak i nakon trojke Bojana Dubljevića dođe na tri poena zaostatka – 58:55 na minut i po pre kraja treće četvrtine.

Srbija je uspela da odbije nalet Crnogoraca, Bogdanović i požrtvovani Lazić su pokrenuli “orlove” koji su serijom 6:0 došli do prednosti od 64:55.

Poslednja deonica donela je veliku borbu, ali Srbija je uspela da nadigra Crnu Goru, pre svega dobrom igrom Bobana Marjanovića pod košem, ali i raspoloženim Birčevićem i na kraju dođe do ubedljivog trijumfa.

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Bogdan Bogdanović.