TROFEJ PRVAKA SVETA stigao na stadion Crvene zvezde, “vrata otvorena” za SVAKOGA ko želi da ga VIDI (VIDEO)

Trofej klupskog prvaka sveta stigao je danas na stadion "Rajko Mitić", nakon odluke Međunarodne fudbalske federacije da Crvenoj zvezdi, ali i ostalim ekipama koje su osvojile Interkontinentalni kup u periodu od 1960. do 2004. godine, zvanično prizna kao titulu najboljeg na planeti.

printscreen/instagram video

Sve do 27. oktobra 2017. godine osvajači Interkontinentalnog kupa, pobednici utakmice između šampiona Evrope i Južne Amerike, nisu bili zvanično priznati kao klupski prvaci sveta.

Zato će navijači crveno-belih danas, od 17 sati ispred klupskog muzeja i tri sata pre meča Crvene zvezde i Rada u Superligi, imati priliku da prvi put vide taj pehar.

Do sada nijedan klub u svojim vitrinama nije imao zvanični trofej prvaka sveta, već samo sponzorski.

Fudbaleri Crvene zvezde na krov sveta popeli su se 1991. godine pobedom nad čileanskim Kolo Kolom 3:0 u Tokiju, sa dva gola Vladimira Jugovića i jednim Darka Pančeva.

Ekipu je u Tokiju tada vodio trener Vladica Popović, a igrali su: Zvonko Milojević, Duško Radinović, Ilija Najdoski, Vlade Stošić, Goran Vasilijević, Jugović, Miodrag Belodedić, Milorad Ratković, Pančev, Siniša Mihajlović i Dejan Savićević.