Troicki: Biće teško protiv Berdiha, daću sve od sebe!

Srpski teniser Viktor Troicki ponovio je posle plasmana u treće kolo Australijan Opena da uživa u igranju tenisa.

Troicki je u drugom kolu slavio protiv Argentinca Leonarda Majera, 26. nosioca, sa 6:4, 4:6, 6:4, 6:0, i sada ga čeka susret sa Tomašom Berdihom iz Češke.

– Pokušavam da iskoristim sve šanse koje su mi date, želim to. Uživam u igranju tenisa i zabavljam se na terenu. Mnogo sam propustio i sve ovo mi pruža veliku radost na terenu i veliku motivaciju. Za sada mi ide dobro – rekao je Troicki.

Od povratka na teren posle odrađene jednogodišnje suspenzije zbog kršenja antidoping pravila, Troicki je imao neke sjajne pobede, ali trijumf nad Majerom ne smatra najboljom od jula prošle godine.

– Ne, ne bih rekao da je ovo bila najbolja pobeda, ali je bila dobra. Definitivno je Leonardo odigrao dobro, mnogo je napredovao. Ali, mislim da sam imao bolje pobede od ove. Ova je bitna jer je na Gren slemu i jer sam nastavio niz trijumfa. Zato, bila je ovo zaista dobra pobeda, ali ne moja najbolja – naglasio je Troicki.

Na pitanje šta misli o svojim šansama na prvom Gren slemu sezone, Troicki je rekao:

– Idem rundu po rundu, meč po meč. Imam samopouzdanje, definitivno, posle osvojene titule u Sidneju i zbog dobrih igara do Australijan Opena. osećam se dobro. Sada razmišljam samo o sledećem meču, čeka me Berdih, a on je jedan od najboljih igrača na svetu. Igrali smo dosta puta do sada, sigurno će odigrati dobro i sada. Pokušaću da uživam na terenu. To je još jedan meč, još jedan protivnik, daću sve od sebe i pokušati da pobedim, to je sve što mogu. Biće teško, jer me čeka teniser koji je među deset na svetu – kaže Troicki.