“TRUDIĆEMO SE DA IGRAMO MAKSIMALNO U LISABONU”: Srbija može na EURO 2020 samo pod ovim uslovom

Selektor Litvanije Valdas Urbonas rekao je danas da će njegova reprezentacija dati sve od sebe da ostvari dobar rezultat protiv Portugala u svojoj poslednjoj kvalifikacionoj utakmici, što bi pomoglo Srbiji u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Beta

– Nema veze što nam ostaje jedna utakmica sa Portugalom u gostima. Bez obzira na to što imamo samo jedan bod i nemamo šanse da prođemo grupu, trudimo se da igramo maksimalno svaku utakmicu, pa ćemo tako i u Lisabonu. Daćemo sve od sebe da izvučemo što bolji rezultat – rekao je Urbonas novinarima u Vilnjusu.

Srbija je pobedila Litvaniju sa 2:1 i tako ostala u igri za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije.

Srpski nacionalni tim sada ima 10 bodova, jedan manje od drugoplasiranog Portugala, koji je poražen od Ukrajine.

Reprezentacija Srbije na šampionat Evrope može ako pobedi obe utakmice do kraja, a Portugal ne ostvari trijumf protiv Luksemburga ili Litvanije.

Urbonasu se svidja srpski tim, posebno dvostruki strelac Aleksandar Mitrović i odsutni Dušan Tadić.

– Vidi se da nedostaje Dušan Tadić. On mi se sviđa, daje kolorit reprezentaciji Srbije. Takođe i Mitrović koji mnogo daje na terenu. Razlika između Srbije i Litvanije je očigledna, samo pogledajte u kojim klubovima igraju srpski fudbaleri – kazao je Urbonas.

Istakao je da je apsolutno zadovoljan svojom ekipom u duelu sa Srbijom.

– Apsolutno sam zadovoljan, svi igrači su dali maksimum protiv Srbije, 110 odsto od sebe. Nemam primedbi. Jedino sam razočaran rezultatom, jer je moglo da bude nerešeno – naveo je selektor Litvanije.

Utakmica izmedju Portugala i Litvanije igraće se 14. novembra u Lisabonu.