TUGA U HUMSKOJ: Preminuo legendarni Momčilo Vukotić

Legendarni fudbaler i trener Partizana, preminuo je u 72. godini nakon kraće i teške bolesti.

Screenshot/youtube.com/Sport Klub

– Bio si jedan od najvećih i tako će ostati zauvek! Legende nas nikada ne napuštaju, ostaju da žive u našim srcima, ponosno i sa ljubavlju koju prenosimo sa generacije na generaciju! Neka ti je večna slava! Tvoj Partizan! – stoji u objavi crno-belih na Tviteru.

Vukotić, koji se smatra jednim od najboljih igrača koji su ikada nosili dres Partizana, rođen je u Beogradu 1950. godine.

U Partizan dolazi kao dečak, sa 12 godina, a prvotimac postaje sa 18 godina.

Odigrao je, u dva mandata, 791 utakmicu za Partizan i bio je rekorder u ovom aspektu, sve dok ga nedavno nije prestigao Saša Ilić.

U Humskoj je bio od 1968. godine do 1978. godine, odnosno od 1979. do 1984. godine. Osvojio je tri titule šampiona Jugoslavije sa beogradskim timom.

Jednu sezonu između proveo je u Francuskoj, igrajući za Bordo.

Prvi meč za Jugoslaviju odigrao je 1972. godine, kada je bio strelac u porazu od Italije. Poslednji meč odigrao je u Zagrebu protiv Španije 1978. godine.

Nakon igračke karijere dugo je radio kao trener. Sa Partizan je osvojio Kup i Superkup. Kasnije je godinama radio u Grčkoj i na Kipru, gde je početkom ovog veka bio i selektor. Poslednji angažman imao je kao direktor Partizanove škole fudbala.