TUGA U SRCIMA NACIJE: Evo kako su se iz ‘Zvezde’ oprostili od Marka Ivkovića!

Na zvaničnom sajtu košarkaškog kluba 'Crvena zvezda' osvanuo je tekst u čast tragično poginulom Marku Ivkoviću (25).

Mladić je svoj život izgubio u Istanbulu, a oni čiji je on bio veliki navijač hteli su da mu posvete nekoliko redova.

”Kada razumno objašnjenje jedne tragične sudbine izostane, jednostavno zavlada muk….

Marka Ivkovića nismo poznavali, ali je on jako dobro znao Crvenu zvezdu i valjda je zbog toga Zvezdu toliko voleo. Iznad svega, na jedan poseban način. Tako posvećenog sledbenika Zvezda je targično i bespovratno izgubila i sada se oprašta od njega.

Marko Ivković prešao je stotine kilometara da bi gledao upravo svoju Zvezdu, ne sluteći da će mu neko nasilnim putem oduzeti ono najvrednije što ima. Ali, upravo to se dogodilo. Marko je izgubio život, a posle toga svi se osećamo poraženi. Jer, način na koji se to dogodilo nije dostojan čoveka. Tako mladog čoveka. Tako dobrog čoveka. Marka Ivkovića. Imao je samo 25 godina.

Oni koji su mu bili najbliži preneli su nam da je rođen u Zadru, a da je 1995. godine izbegao iz Krajine, gde je tokom rata izgubio oca. Preselio se u Jagodinu, a kada je u drugom razredu osnovne škole došao u Zemun, drugari su mu simbolično nadenuli nadimak – Jagoda.

Bio je veoma dobar đak, studirao je geodeziju na Univerzitetu u Novom Sadu i Zvezdine utakmice nije propuštao. Bio je omiljen u društvu.

Počivaj u miru, Marko”, piše na zvaničnom sajtu košarkaškog kluba ”Crvena zvezda”.