Tumbaković: Ove godine cilj Partizana biće titula i plasman u Ligu Evrope!

Potpredsednik Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je danas da će taj fudbalski klub napraviti strategiju razvoja koja predviđa plan za unapređenje rezultata u narednih pet godina.

– U sklopu petogodišnjeg plana direktor kluba (Milošs Vazura) i ja napravićemo strategiju razvoja fudbalskog kluba koja će prema godinama imati i nivo traženog rezultata. U ovoj, prvoj godini, tražićemo šampionsku titulu u našoj ligi, a onda i direktan plasman u grupnu fazu Lige Evropa. Naravno sa bonusom koji bi bio Liga šampiona – rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare.

– Iz godine u godinu, uz uslove koje budemo stvarali i selekciju igračam tražiće se i veći rezultati. Moguće da već od sledeće godine taj cilj bude Liga šampiona – dodao je on.

Upitan da li se u petogodišnjim planovima nalazi i kapiten Saša Ilić, Tumbaković je rekao da to zavisi od 37-godišnjeg fudbalera.

– Kao neko ko je klupska legenda, Ilić će naci svoje mesto u Partizanu, ali prvo treba da završimo ovu polusezonu sa rezultatima koje očekujemo, pa ćemo sa njim napraviti dogovor koji će biti i u kostist Partizana i u njegovu korist. Gde će biti, to pre svega zavisi od njega – rekao je Tumbaković.

Sportski direktor Partizana Dragan Ćirić rekao je da mu je cilj da ekipa igra dopadljiv fudbal i da iz takve igre proistekne i dobar rezultat.

– Cilj je da pokušamo da Parizan igra dopadljivo, da što više ljudi dođe da gleda utakmicu, da igra lep fudbal i pre svega da imamo dobar rezultat. Na dobrom smo putu, ekipa je odlična i uz neke male promene može da igra fantastično rekao je Ćirić na konferenciji za novinare.

Ćirić je pre Nove godine imenovan za sportskog direktora a danas je zvanično predstavljen i kako je rekao, nije mu bilo nimalo lako da prihvati tu funkciju.

– Nije mi bilo lako da se odlučim na ovakav potez znajući kolika je to odgovornost i koliko je ovo veliki klub. Znam da je klub u teškoj situaciji, ali sam zaključio da mogu da pokušam da promenim nešto. Imam i energiju i ideju kako bi to trebalo da izgleda – rekao je on.

Kada je reč o prelaznom roku, Ćirić je rekao da klub ima ideju kako bi tim trebalo da izgleda – kombinacija mladih i iskusnih igrača.

– Finansijska situacija je teška i biće teško ostvariti sve želje. Pokušaćemo da dovedemo više mladih igrača koji će biti budućnost kluba, ali i iskusne koji će dati stabilnost. Imamo kostur ekipe, stvara se pozitivna atmosfera, ali to je preduslov za dobar rezultat – rekao je on.

Bivši fudbaler Partizana rekao je da je njegov stav, uprave i trenera, da svi igrači koji su izneli jesenji deo prvenstva ostanu u klubu i “da će tako biti”.

Na pitanje da li je poljuljana armosfera u timu zbog priča o smeni trenera Marka Nikolića, on je rekao da “dobru atmosferu u timu ništa ne može da poremeti”.

– Bio sam u kontaktu sa igračima i trenerom, ta pozitivna atmosfera se stvara i ništa ne može da je poremeti”, dodao je on. Potpredsednik Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je da poznaje Dragana Ćirića 25 godina i da je siguran da će svoju kreativnost sa terena preneti i na posao sportskog direktora.

– Njegov razvoj sam pratio od njegovih igara u mlađim kategorijama, a posle toga sam se njegovim potezima radovao i kao prvi trener Partizana. Njegova kreativnost je bila maestralna i njegovo iskustvo je dovoljna najava da se ta kreativnost prenese na rukovodeću funkciju. Verujem u njega, kao i u Upravni odbor i verujem da će ta kreativnost koju poseduje brzo početi da se prikazuje – rekao je Tumbaković.

Dragan Ćirić i Ljubiša Tumbaković su od 1993. do 1997. godine bilii u Partizanu kao igrač i trener i na pitanje da li postoji šansa da u narednih pet godina Parizan osvoji više titula nego u tom periodu, Tumbaković je rekao da je to teško izvodljivo.

– To je teško, ali sa tim motivom ulazimo u ovu priču. Moj cilj je da stabilizujem klub, a sportski direktor da razmišlja o rezultatu. Na dobrom smo putu da ponovimo te rezultate – zaključio je Tumbaković.