TUMBAKOVIĆ PREUZEO KORMILO SRBIJE: “Godinama se pripremam za ovakvu konferenciju”

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković izjavio je danas da mu je taj posao najveći izazov u karijeri i da će se truditi da napravi patriotsku atmosferu koja će omogućiti plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

Beta/AP

– Godinama se pripremam za ovakvu konferenciju. Dugo sam na ovo čekao. Privilegija je i čast biti selektor svoje države. Imao sam mnogo velikih profesionalnih izazova, ali ovo je najveći. Uložiću mnogo truda, zalaganja i znanja da se plasiramo na Evropsko prvenstvo – rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Tumbaković je potpisao ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije do 31. decembra 2021. godine.

On je najavio da će u naredna dva meseca obaviti razgovore sa brojnim igračima, i onima koji do sada nisu bili u prvom planu, kako bi napravio ekipu za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

– Fudbal je živa stvar. Bez obzira što rezultatski “falimo” (zaostajemo), nadam se da ću uspeti da napravim patriotsku atmosferu koja će definisati rezultat – rekao je on.

Tumbaković je u junu dobio otkaz kao selektor Crne Gore jer je odbio da vodi ekipu u utakmici protiv Kosova, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

– Nisam siguran da je to bila ispravna odluka, ali u tom momentu je bila jedina logična. Žao mi je što se to desilo – rekao je on.