Turnir u Montereju: Ivanovićeva se prošetala do polufinala, Karolina Garsija naredna prepreka

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale tunira u Montereju pobedom nad Kristinom Mladenović iz Francuske 6:3, 6:2.

Najbolja srpska igračica će se za finale boriti sa Karolinom Garsijom kojoj je Magdalena Ribarikova predala meč. Francuskinja je osvojila prvi set 7:5, da bi potom Slovakinja odustala.

Drugi polufinalni par čine Sara Erani koja je pobidila Anastiasiju Pavljučenkovu 7:5, 6:4 i Timea Baščinski koja je bila bolja od Ursule Radvanske 6:4, 6:2.

Ivanovićeva je u prvom setu spasla četiri od pet brejk lopti, dok je protivnici dva puta oduzela servis za vođstvo od 1:0. U nastavku je sve išlo mnogo lakše, osvajala je veliki broj poena na svoj servis, napravila dva brejka i plasirala se u polufinale posle nešto više od sat vremena igre.

Zadovoljna sam kako sam igrala, Kristina je veoma dobar igrač i ovo je bio težak meč. Ali bila sam fokusirana od prvog momenta. Volim da igram na ovom turniru, navijači su sjajni, bilo je hladno, a oni su ostali da gledaju meč, tribine su bile skoro pune, to je lepo videti – rekla je Ivanovićeva posle meča.