TUŽAN DAN ZA KOŠARKU: Preminuo bivši reprezentativac – imao je SAMO 29 godina

Ova informacija rastužila je Grčku.

pixabay

Aleksandros Varitimijadis, nekadašnji košarkaš PAOK-a, Trikale i igrač koji je prošao više reprezentativnih selekcija Grčke, preminuo je u 29. godini.

On nije uspeo da se izbori sa teškom bolešću, zbog čega su se od njega oprostili iz Košarkaškog saveza Grčke.

„Mlad igrač, član sportsko-košarkaške porodice, prerano je preminuo. Vesti tragediji o Aleksandrosu Varitimijadisu izaziva samo duboku tugu. Aleksandros je igrao košarku za PAOK, hrabro se borio protiv bolesti koja se na kraju pokazala nepobedivom. Članovi Upravnog odbora KS Grčke i predsednik Evangelos Liolios izražavaju iskreno saučešće porodici i bliskim ljudima preminulog. Reči ne mogu da ublaže bol u ovom momentu. Počivaj u miru“, poručili su iz saveza.

Aleksandros je tokom karijere igrao i za Filipos, Umeu, BSW Siksers i najskorije je bio član Dornbirn Lajnosa iz Austrije. Od njega se u ponedeljak oprostila i Umea.


„Aleksandros je bio fantastična osoba, koja je uvek pokazivala veliko srce i borbeni duh za svoje saigrače, trenere, stručni štab i navijače. Izražavamo saučešće porodici, prijateljima i rodbini. Počivaj u miru, dragi brate“, napisali su.