TUŽNE VESTI ZA NAVIJAČE PSŽ-a: Nejmar pauzira TRI MESECA zbog povrede i operacije!

Nejmar
Beta/AP Photo/Thibault Camus

Fudbaler Pari Sen Žermena Brazilac Nejmar u subotu će biti podvrgnut operaciji stopala i odsustvovaće sa terena do tri meseca.

Fudbaler Pari Sen Žermena Brazilac Nejmar u subotu će biti podvrgnut operaciji stopala i odsustvovaće sa terena do tri meseca.

Nejmar se povredio u nedelju tokom utakmice sa Marsejom, kada je slomio metararzalnu kost u stopalu i istegao je skočni zglob.

Lekar fudbalske reprezentacije Brazila Rodrigo Lasmar potvrdio je vest o operaciji i rekao da će 26-godišnji fudbaler do tri meseca odsustvovati sa terena, ali da očekuje da će biti spreman za Svetsko prvenstvo. Brazil će ovog leta na Mundijalu u Rusiji igrati u Grupi E sa Srbijom, Švajcarskom i Kostarikom.

Nejmar, koji je letos iz Barselone prešao u Pari Sen Žermen za rekordan transfer od 222 miliona evra, propustiće ostatak sezone.

Operacija će biti obavljena u subotu ujutro u Belo Horizonteu, a oporavak od takvog zahvata traje izmedju dva i po i tri meseca. Nejmar je tužan, ali shvata da nema drugu mogućnost. Posvetiće se što bržem oporavku na teren – rekao je Lasmar, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Pari Sen Žermen je naveo da je posle “tri dana planirane nege” doneta zajednička odluka klupskih lekara i lekara reprezentacije Brazila o operaciji.

Nejmar je ove sezone u 30 utakmica postigao 29 golova.