Francuski list L’Equipe preneo je ranije danas da se sumnje između ostalog odnose na “jednog srpskog rukovodioca kluba” koji je u kladionici uložio ogromnu sumu novca na poraz sopstvenog tima.

Navodno je ta osoba, prema pisanju lista, uložila gotovo pet miliona evra na poraz Crvene zvezde.

– Jedan srpski rukovodilac se kladio na skoro pet miliona evra na poraz svog tima s pet golova razlike – naveo je list.

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su 3. oktobra na Parku prinčeva Crvenu zvezdu sa 6:1, u drugom kolu Grupe C u Ligi šampiona.

Fudbalski klub Crvena zvezda odbacio je danas, sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja, navode francuskog lista i insistira od Uefe i nadležnih organa u Srbiji i Francuskoj da do kraja istraže sumnje i saznaju istinu.

– FK Crvena zvezda sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje današnje pisanje francuskog lista Ekip vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice Pari Sen Žermen-Crvena zvezda, i umešanosti bilo koga iz FK Crvena zvezda u eventualne nečasne radnje. Navodi iz tog teksta mogu naneti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato FK Crvena zvezda insistira i kod Uefa i kod nadležnih istražnih organa u Srbiji i u Francuskoj da ove sumnje istraže do kraja i da se dodje do istine – navodi se u saopštenju Zvezde.

Iz Zvezde je navedeno da su “današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi toliko napredovali da je prosto nemoguće da ovaj eventualni slučaj ostane nerazjašnjen”.

– FK Crvena zvezda očekuje da se do istine o svemu ovome mora doći u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja o umešanosti bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje – piše u saopštenju.

I fudbalski klub Pari Sen Žermen odbacio je tvrdnje da je nameštena utakmica.

– Sa čuđenjem i ogorčenjem smo primili tu vest. Ni u jednom trenutku, od nijednog člana našeg kluba nije traženo da razgovara o stvarima koje nisu strogo povezane sa organizacijom utakmice, održali su se sastanci, posete i službeni ručkovi koji se održavaju za svaku utakmicu u Ligi šampiona – navodi se u saopštenju Pari Sen Žermena, preneo je list Ekip.loading...