U Francuskoj OTVORENA ISTRAGA: Utakmica Zvezde i PSŽ je bila NAMEŠTENA?!

U Francuskoj je otvorena preliminarna istraga zbog sumnje da je utakmica Pari Sen Žermena i Crvene zvezde u Ligi šampiona bila nameštena, saznaje agencija Frans pres iz izvora bliskih tom slučaju.

Beta

Francuski list L’Equipe preneo je ranije danas da se sumnje između ostalog odnose na “jednog srpskog rukovodioca kluba” koji je u kladionici uložio ogromnu sumu novca na poraz sopstvenog tima.

Navodno je ta osoba, prema pisanju lista, uložila gotovo pet miliona evra na poraz Crvene zvezde.

– Jedan srpski rukovodilac se kladio na skoro pet miliona evra na poraz svog tima s pet golova razlike – naveo je list.

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su 3. oktobra na Parku prinčeva Crvenu zvezdu sa 6:1, u drugom kolu Grupe C u Ligi šampiona.

Fudbalski klub Crvena zvezda odbacio je danas, sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja, navode francuskog lista i insistira od Uefe i nadležnih organa u Srbiji i Francuskoj da do kraja istraže sumnje i saznaju istinu.

– FK Crvena zvezda sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje današnje pisanje francuskog lista Ekip vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice Pari Sen Žermen-Crvena zvezda, i umešanosti bilo koga iz FK Crvena zvezda u eventualne nečasne radnje. Navodi iz tog teksta mogu naneti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato FK Crvena zvezda insistira i kod Uefa i kod nadležnih istražnih organa u Srbiji i u Francuskoj da ove sumnje istraže do kraja i da se dodje do istine – navodi se u saopštenju Zvezde.

Iz Zvezde je navedeno da su “današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi toliko napredovali da je prosto nemoguće da ovaj eventualni slučaj ostane nerazjašnjen”.

– FK Crvena zvezda očekuje da se do istine o svemu ovome mora doći u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja o umešanosti bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje – piše u saopštenju.

I fudbalski klub Pari Sen Žermen odbacio je tvrdnje da je nameštena utakmica.

– Sa čuđenjem i ogorčenjem smo primili tu vest. Ni u jednom trenutku, od nijednog člana našeg kluba nije traženo da razgovara o stvarima koje nisu strogo povezane sa organizacijom utakmice, održali su se sastanci, posete i službeni ručkovi koji se održavaju za svaku utakmicu u Ligi šampiona – navodi se u saopštenju Pari Sen Žermena, preneo je list Ekip.