U Humskoj ogorčeni, izdali saopštenje

Fudbalski klub Partizan izdao je saopštenje nakon što je Odbor za analizu suđenja odbacio prigovor crno-belih na duel u Novom Pazaru.

Crno-beli su se žalili da su u samom finišu prvog prolećnog kola JSL u Novom Pazaru oštećeni jer im je navodno neopravdano poništen gol.

U Partizanu su ogročeni nakon ove odluke za koju smatraju da nije slučajna.

Saopštenje FK Partizan prenosimo u celosti i bez izmena:

“Poštovani ljubitelji fudbala u Srbiji,

Fudbalski klub „Partizan” je nakon utakmice sa FK „Novi Pazar” odigrane prethodne subote, u kojoj je grubo oštećen nepriznavanjem gola koji bi verovatno bio pobedonosni, skrenuo pažnju javnosti na očiglednu sudijsku grešku i na zapisnik utakmice podneo prigovor očekujući da će to biti dovoljno nadležnim organima da sankcionišu nepravilnosti kojima je režiran ne samo ishod utakmice, već i trenutni poredak na tabeli Jelen Super lige. U međuvremenu su nezavisni eksperti i objektivna sportska javnost jednodušno konstatovali grešku i nepravdu pričinjenu našem klubu.

Na žalost, današnja odluka Odbora za analizu suđenja i rangiranje sudija govori da se ne radi o slučajnim greškama sudije Ninoslava Spasića, već o unapred osmišljenom i isplaniranom scenariju u kome je glavni sudija bio samo izvršilac, a autori sede u organima FSS, onim istim koji su 18.02., pred sam nastavak sezone, izvršili radikalne promene u sudijskoj organizaciji sa jasnim ciljem da time kreiraju poredak na tabeli po sopstvenim željama, a ne po fudbalskim kvalitetima i pravilima i sportskom fer-pleju.

Pet dana je trebalo članovima Odbora za analizu suđenja i rangiranje sudija da izmaštaju i izmisle prekršaj igrača Partizana Škuletića, a u „zadovoljavajuće” suđenje spada i žuti karton igraču Malbašiću dodeljen zbog primljenog udarca, brojni pogrešno procenjeni i odsvirani prekršaji i sl. Ova odluka nije samo opravdavanje sudije Spasića, kome se verovatno priprema novi „specijalni” zadatak, već i poruka ostalim deliocima pravde da je sprečavanje pobeda FK „Partizan” idealan put za poboljšanje statusa u „reorganizovanoj” sudijskoj organizaciji.

Obzirom da su pojedinci prethodnih dana pominjali utakmicu odigranu između istih klubova u jesenjem delu sezone, podsećamo da je glavni sudija te utakmice i kažnjen i degradiran, što je rečit dokaz aršina i „poštenja” „reorganizovane” sudijske organizacije. U to „poštenje” verovatno spada i nesprovođenje dela pomenute odluke od 18.02. da suđenje na TV kanalu Arena sport komentariše Dragomir Tanović. Valjda nisu imali vremena da ga ubede da je u Novom Pazaru video prekršaj koji ne bi registrovale ni vodeće svetske obaveštajne službe sa najsavremenijom opremom koju poseduju.

Želimo jasno da poručimo tvorcima ovog skandala da njihove nesportske aktivnosti neće ostati nezapažene i bez reakcije, kao i da se poredak na tabeli neće kreirati po njihovim željama i ambicijama, već po sportskim i fudbalskim kriterijumima i kvalitetima. Ako misle da će FK „Partizan” prihvatiti da bude moneta za poravnanje njihovih ličnih računa grdno su se prevarili.”loading...