U Jagodini niče stadion vredan 70 miliona evra

Predsednik FK Jagodina i potpredsednik FSS Goran Milanović izjavio je da se u jagodinskom gradskom naselju Tabane gradi stadion vredan 70 miliona evra.

Prema njegovim rečima reč je o velikom projektu, a stadion će imati sve što podrazumevaju najviši evropski i svetski standardi, uključujući i grejanje terena.

– Radovi su u punom jeku i izgradnja novog stadiona je ulaganje u fudbalsku budućnost Jagodine – naglasio je Milanović na godišnjoj Skupštini kluba.

Novi stadion gradi se na terenu fudbalskog kluba Tabane Trgovački, člana srpske lige Istok, koji je filijala Jagodinaca i gde, kako je naveo Milanović, igrači Jagodine iz omladinske škole idu na dogradnju.

– Klub vodi trener sa profi licencom, zajedno sa grupom mladih i stručnih momaka. Sada “odvajamo od usta”, ali cilj je da se napravi savremen, lep fudbalski teren, koji će mnogo značiti za budućnost i vratiti uložena sredstva u dogledno vreme – poručio je Milanović.

Milanović je pre nekoliko dana izjavio da je cilj Jagodinaca da se uskoro bore za šampionsku titulu u Srbiji. Jagodina je trenutno šesta u Jelen Superligi sa 30 bodova, četiri manje od Novog Pazara na mestu koje vodi u Ligu Evrope.