U MADRID PO TOP 8: Zvezda bez Jovića ide da sruši Kralja!

KK Crvena zvezda
twitter.com/kkcrvenazvezda

Košarkaši Crvene zvezde putuju u Madrid gde ih u petak očekuje meč 25. kola Evrolige protiv lidera takmičenja Reala iz Madrida.

 

 Tim Pabla Lasa i ove sezone gaji velike ambicije, a prvo mesto posle ligaškog dela jeste jedan od prolaznih ciljeva u ovogodišnjoj evroligaškoj kampanji. Na tom putu im stoji naš šampion, koji uspešno bije bitku za ulazak među 8 najboljih i jedan je od malog broja klubova koji je naneo poraz Realu.

– Pobedili smo Real u Beogradu, ali sada nas svakako očekuje potpuno drugačija utakmica, jer je igramo u Madridu na njihovom terenu, i takođe što ekipi Reala ovaj meč dolazi posle tri „vezana” poraza i sigurno će biti dodatno motivisani da nas dobiju. I zbog poraza u Beogradu, ali i zbog želje da prekinu taj niz i sačuvaju prvo mesto pred plej of. Oni imaju svoje želje, mi idemo tamo sa našim, a to je da pokušamo da odigramo dobru utakmicu i da pokušamo da ih iznenadimo – reči su beka Crvene zvezde Branka Lazića.

Trener ekipe Dejan Radonjić i pred ovu utakmicu ima kadrovskih problema. Dangubić je kako kaže počeo da trenira ali je veliki hendikep pred gostovanje Realu izostanak Stefana Jovića koji neće biti među putnicima za Madrid.

– Stefan Jović ne putuje za Madrid. On još uvek nije počeo sa košarkaškim treninzima. Kada će se to dogoditi, još uvek ne znam. Ognjen Dobrić ide sa nama, dok je Nemanja Dangubić počeo da radi sa ekipom. Potpuno je jasno kolika je uloga Stefana u igri našeg tima, ali radićemo sve, koliko je to moguće, da nadoknadimo njegovo odsustvo. Svaki meč je prilika za naš tim da se pokaže u najboljem mogućem svetlu. Pokušaćemo to da uradimo, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo i veliku snagu rivala. Naš glavni zadatak biće da odbranom i kontrolom ritma smanjimo ogroman napadački kvalitet koji poseduje Real. U igri našeg protivnika dosta toga polazi od Ljulja, ali tu je plejada vrhunskih igrača. Čeka nas veoma težak zadatak – rekao je Radonjić a preneo zvanični sajt kluba.

Utakmica se igra u petak od 21 sat.