UDARIĆE BRAT NA BRATA: Adut Zvezde je čuvena odbrana, ali sa druge strane je Spanulis!

Crvena zvezda
print screen/twitter.com/ndanga

Košarkaši Crvene zvezde mts večeras igraju meč 13.kola Evrolige sa Olimpijakosom. Utakmica počinje od 20 časova u dvorani "Mira i prijateljstva".

  

Posle pobede u Skoplju, Crveno-beli nastavljaju u NBA ritmu. Do kraja ove nedelje očekuju ih još 2 utakmice u elitnom takmičenju i meč protiv Cedevite u okviru regionalnog šampionata.

Posle pobede nad Makabijem, naš šampion u Evroligi ima skor 5-7, pa u dobrom raspoloženju idu na megdan Spanulisu i društvu.

Crveno bele čeka serija teških mečeva u decembru, jer slede dueli protiv Olimpijakosa, Reala, Cedevite i CSKA…Trener Dejan Radonjić očekuje da crveno-beli još jednom na  pruže maksimum protiv još jedne iskusne i vrlo kvalitetne ekipe kojoj je ove sezone cilj da se bori za visok plasman:

– Idemo u goste ekipi Olimpijakosa, odnos između naših klubova je dobro poznat, kao i kvalitet ekipe Olimpijakosa. Ovo je još jedna u nizu vrlo teških utakmica koje igramo tokom decembra. Bez obzira na izostanak Printezisa i Heketa, šampion Grčke ima toliko igrača ogromnog iskustva i kvaliteta koji mogu da igraju evroligaške mečeve na vrhunskom nivou. Igramo i protiv tima koji poput nas, nema poraz u domaćem šampionatu. Zbog svega navedenog, svesni smo da nas čeka izuzetno težak meč i izuzetno dobar i jak tim. Pokušaćemo da im pariramo i da odigramo još jednu dobru utakmicu, koja nam dolazi na sredini u ovoj seriji napornih i teških mečeva koje igramo u decembru – rekao je Radonjić, a preneo zvanični sajt kluba.

Zvezda je ove godine ponudila publici izuzetno jaku odbranu i ove godine je prepoznatljiva kao tim koji prima malo poena u Evroligi. Pored ovog aduta, za dobar rezultat u Grčkoj biće joj potrebno šutersko raspoloženje bekova ali i velika borba pod samim obručima, gde se dosta očekuje od Nemanje Dangubića:

– Čeka nas duel sa timom koji je u vrhu Evrolige. Očekuje nas težak meč, moramo da odigramo na istom nivou, kvalitetno kao protiv Makabija ako želimo da se nadamo dobrom rezultatu na terenu u Pireju. Igraće bez Printezisa i Heketa, ali svi znamo ko je Spanulis u evropskoj košarci, Lodžeski igra odlično ove sezone. Ipak na prvom mestu imaju odličan, čvrst tim koji je osnova svega, i pokušaćemo da odigramo što kvalitetnije – navodi Dangubić.

Za očekivati je da će crveno-beli imati podršku navijača u Pireju, a već po tradiciji i u skladu sa bratskim odnosima dva kluba, jasno je kakav prijem očekuje košarkaše Crvene zvezde u Pireju.