Udovičić: Atletika zaslužuje podršku

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je srpska atletika zaslužila veliku podršku celog društva i dodao da Vlada za cilj ima podsticanje ljudi da se bavi sportom.

– Srpska atetika je zaslužila najveću podršku, ne samo Vlade već celog društva. Trudićemo se da i u narednom periodu, u skladu s mogućnostima, obnovimo sportsku infrastrukturu, kako za profesionalne sportiste, tako i za rekreativce, jer nam je cilj da se svi građani bave sportom i da tako sačuvamo zdravlje nacije – rekao je Udovičić.

Udovičić je danas obišao izgradnju atletskog stadiona u Kruševcu i trim staze u tom gradu, istakavši da su ovi objekti odličan primer saradnje Ministarstva i lokalne samouprave.

On je istakao da je zadatak države da stvori što je moguće bolje uslove, pođednako u svim delovima Srbije da se stanovništvo bavi sportom.

– Svim ljudima i deci koji žele da se bave sportom treba omogućiti da u svojim gradovima imaju uslove da treniraju – kazao je Udovičić.

Delegaciju koju je obišla kruševačke sportske objekte, uz ministra Udovičića, činili su ministar odbrane Bratislav Gašić, predsednik i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i Slobodan Branković i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković.