Udovičić: Španović pokazala da Srbija postaje velesila

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić izjavio je danas da je Ivana Španović osvajanjem bronzane medalje u skoku u dalj na Svetskom dvoranskom prvenstvu pokazala svetu da Srbija postaje velesila u atletici.

– Prijemom u Vladi Srbije želimo da joj zahvalimo na rezultatu koji je postigla i na poruci koju je poslala ne samo mladima u našoj zemlji već i inostranstvu, da Srbija postaje velesila u atletici. Ne želimo da se pozivamo na njene rezultate i prisvajamo ih, ali ona je naše zlato, bez obzira što je nezadovoljna bronzanom medaljom – rekao je Udovičić novinarima u Vladi Srbije.

U Vladi Srbije danas je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić organizovao prijem za Ivanu Španović i predstavnike Atletskog saveza Srbije. Iako je bilo najavljeno, Vučić se nije obratio novinarima, već su to učinili Udovičić i Španovićeva.

Ivana Španović je u nedelju osvojila bronzanu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu u poljskom Sopotu, pošto je u skoku u dalj ostvarila rezultat od šest metara i 77 centimetara. Prethodno, u avgustu, ona je osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Udovičić je istakao da država nikada neće moći da se oduži sportistima na vrhunskim rezultatima, ali da želi da pokaže da vodi računa o njima.

– Kao bivši sportista, moram da joj čestitam, znam da je teško doći do bilo koje medalje. Zaslužila je pohvale, taj rezultat je nemerljiv. Želimo da pokažemo sportistima da država u jednoj meri vodi računa o njima. Ivani želimo da damo do znanja da smo uz nju i u trenucima kada je teško, ali i kada je lepo – rekao je jedan od najboljih svetskih vaterpolista.

Ivana Španović je zahvalila na podršci srpskom sportu i obećala još dobrih rezultata.

– Zahvalna sam Vladi Srbije i svima koji su stali, ne samo uz atletiku nego i uz srpski sport. U ime sportista, obećavam da će se dobri rezultati ponavljati i da ćemo se u narednim godinama na ovakvim prijemima okupljati u što većem broju – rekla je Španovićeva.

Ministar u ostavci je rekao da Srbija ima punu podršku za kandidaturu Evropskog prvenstva 2017. godine koje bi trebalo da se održi u Beogradskoj areni, kao i podršku za završetak atletske dvorane, navodi se u saopštenju.