UEFA danas konačno o neredima u Humskoj: Šta očekuje Srbiju i Albaniju?

Evropska fudbalska unija (UEFA) danas će doneti odluku o kaznama zbog incidenata na utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije.

Kontrolna i disciplinska komisija UEFA zasedala je u četvrtak, a odluka bi trebalo da bude saopštena u danas poslepodne.

UEFA je pokrenula postupak protiv nacionalnih saveza Srbije i Albanije zbog prekida utakmice 14. oktobra između reprezentacije dve zemlje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Fudbalski savez Srbije se tereti za paljenje i bacanje baklji i projektila, nemire u publici, upad navijača na teren, nedovoljnu organizaciju, kao i upotrebu lasera.

Postupak protiv Fudbalskog saveza Albanije pokrenut je zbog provokativnog transparenta političkog sadržaja i odbijanja da se nastavi prekinuta utakmica.

Kontrolnu i disciplinsku komisiju UEFA čine predsednik Tomas Partl (Austrija) i članovi Žak Antenen (Švajcarska), Šandor Berži (Mađarska), Tomas Hea (Andora), Džim Stjerne Hansen (Danska), Hans Lorenc (Nemačka), Rudolf Repka (Češka), Džejms Šo (Severna Irska) i Žoel Volf (Luksemburg).

Odluku o slučaju prekinute utakmice između Srbije i Albanije doneće tročlana komisija iz tog sastava.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra na stadionu Partizana u 42. minutu pošto je došlo do incidenata nakon što se iznad terena pojavila bespilotna letelica sa zastavom “velike Albanije”.

Tada je došlo do sukoba igrača dve ekipe, a potom je na teren ušao i određeni broj navijača, koji je napao gostujuće fudbalere, nakon čega su oni napustili teren i odbili da se vrate.