UEFA na potezu: Cani preti kazna od šest do 18 meseci zabrane igranja, očekuje se da se meč ponovi na neutralnom terenu

Evropska fudbalska unija (UEFA) je spremna da oštro kazni ne samo Srbiju i Alabaniju zbog incidenata na meču te dve selekcije u Beogradu, kao i igrače pojedinačno, a najteže sankcije mogle bi da budu odredjene Loriku Cani, prenose u petak italijanski mediji.

Reprezentacija Srbije bi mogla da bude kažnjena s nekoliko utakmica bez prisustva navijača, dok će Albaniji verovatno biti određena visoka novčana kazna zbog odbijanja njenih igrača da se vrate na teren, prenose italijanski listovi.

Kako piše list Mesađero, utakmica će se verovatno igrati ponovo, ali na neutralnom terenu, i bez navijača, a različita su predviđanja o tome da li će se igrati od početka ili će meč biti nastavljen od 41. minuta, kada je prekinut.

UEFA bi kapitena albanske reprezentacije Lorika Canu mogla da zbog nasilnog ponašanja kazni najstrožom kaznom: od šest do 18 meseci zabrane igranja.

Ako bi mu bila odredjena ta kazna, prema novim pravilima UEFA, Cana ne bi mogao da igra ni za reprezentaciju Albanije, ali ni za svoj klub – italijanski Lacio.

UEFA će razmatrati 23. oktobra odredjivanje kazni dvema reprezentacijama, a kasnije će raspravljati o sankcijama protiv igrača pojedinačno.

UEFA će razmotriti sankcije za igrače, pošto pregleda televizijske snimke utakmice i incidenata, koji su joj na njen zahtev dostavljeni, prenose mediji.