UEFA na udaru navijača Legije: Fudbal nije značajan, ali zato novac jeste

Evropska kuća fudbala šokirala je evropsku javnost odlukom da iz Lige šampiona izbaci poljsku Legiju, a navijači tog tima imali su šta da im poruče.

Evropska fudbalska unija izbacila je Legiju iz Varšave iz plej-ofa za Ligu šampiona, jer je u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija protiv Seltika u njenom timu igrao suspendovani fudbaler, pa je u takmičenje vratila škotski klub.

Legija je ukupnim rezultatom 6:1 eliminisala škotski Seltik iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i trebalo je da bude u žrebu za plej-of, ali je umesto toga nastavila takmičenje u Ligi Evrope.

Poljski klub je izbačen zbog kršenja pravila o registraciji, jer je u revanšu protiv Seltika u 86. minutu utakmice u igru ušao Bartoš Berezinski. On je prošle sezone dobio tri utakmice suspenzije zbog crvenog kartona u utakmici protiv Apolona u Ligi Evropa.

Berzinski nije igrao u dvomeču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Sent Patrika i u prvoj utakmici protiv Seltika, ali je klub trebalo da ga registruje za to takmičenje kako bi počela da teče suspenzija.

Posle skandalozne odluke koju je donela UEFA vladala je potpuna neverica u Poljskoj među navijačima Legije.

Legija je u četvrtak dočekla Aktobe, pobedila ga sa 2:0 i prošla u grupnu fazu Lige Evrope, a navijači na stadionu su razvili ogromnu zastavu, na kojoj je bio iscrtan jedan prasac, ogrnut u “odelo od novca”, a koji drži poruku “šest je manje od jedan”.