UEFA NE TOLERIŠE RASIZAM: Rijeka kažnjena zbog skandiranja “UBIJ SRBINA”!

uefa
uefa.com

Hrvatski fudbalski klub Rijeka kažnjen je sa zatvaranjem severne tribine stadiona protiv atinskog AEK-a u Ligi Evrope zbog ispada navijača i skandiranja "Ubij Srbina" i "Ko ne skače pravoslavac je".

 

Kako je u ponedeljak objavljeno na sajtu kluba, Rijeka je sankcionisana i sa 21.000 evra zbog rasističkog ponašanja navijača, pirotehnike i loše organizacije revanš meča plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Olimpijakosa na Rujevici.

“Prema naknadnoj prijavi, dostavljenoj delegatu od strane partnera UEFA-a, zbog diskriminacionog skandiranja dela navijača na severnoj tribini (kako stoji u izveštaju “Gazi, gazi, gazi cigane”, “Ko ne skače pravoslavac je” i “Ubij Srbina”), Rijeka je kažnjena zatvaranjem severne tribine na sledećoj međunarodnoj utakmici.

Sva navedena nedolična skandiranja su dokumentirana audio-video zapisom i dostavljena disciplinskim telima UEFA-a”, navode iz Rijeke.

Iz Rijeke su naglasili da su se žalili na odluku UEFA, iako neće pustiti u prodaju karte za severnu tribinu za duel sa AEK-om 14. septembra.