UEFA pokrenula postupak zbog transparenta koji je osvanuo na utakmici Partizan – Totenhem

Prema pisanju sajta Eurosport Evropska kuća fudbala na sugestiju delegata meča između Partizana i Totenhema, Holanđanina Johana van Kuterika, već je pokrenula postupak protiv srpskog kluba zbog transparenta koji se pojavio na južnoj tribini.

Delegata nije mrzelo da sam uzme fotoaparat i dokumentuje sve što se dešavalo u Humskoj pa će UEFA imati dokaze iz prve ruke što svakako ne ide u prilog Partizanu, koji bi zbog antisemitskog transparenta mogao da bude rigorozno kažnjen.

Trener Totenhema Marucio Poketino požalio se na konferenciji za medije da je taj detalj pokvario inače odličnu atmosferu, a engleski mediji su već pokrenuli hajku povodom svega što se dešavalo u Humskoj.

Na spornom transparentu pisalo je: Only Jews and pus**es – što je direktno vređanje po verskoj osnovi, a svima je poznato da takve stvari UEFA ne prašta.

Zvaničnici londonskog kluba skrenuli su pažnju predstavnicima UEFA koji su fotografisali transparent na južnoj tribini stadiona Partizana, u stilu logoa iz čuvene britanske serije „Mućke”, odnosno „Only fools and horses”, aludirajući na to što klub iz Londona ima veliki broj pristalica medju Jevrejima.