UEFA: Srbija i Albanija su podnele žalbe na odluke koje su donesene protiv njih

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da su se Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Albanije žalili povodom kazni posle prekinutog meča u Beogradu.

Reprezentaciji Srbije dodeljena je pobeda u kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ali su joj i oduzeta tri boda zbog upada navijača na teren.

Takođe, oba saveza kažnjena su sa po 100.000 evra, s tim da će Srbija naredna dva meča igrati bez pristustva publike. Sastanak komisije za žalbe biće održan drugog decembra u Nionu.

– Fudbalske Asocijacije Srbije i Albanije žalile su se na odluke koje su donešene protiv njih, od strane Kontrole UEFA i Etničke i Disciplinske komisije 23. oktobra – stoji u saopštenju UEFA.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je nakon skandalozne provokacije albanskih navijača, zbog opšteg meteža na terenu i tuče koja je usledila.

U 42. minutu nad stadionom se pojavila letelica na daljinsko upravljanje koja je zastavu tzv. „Velike Albanije”. Sudija je prekinuo meč, zastavu je uhvatio Stefan Mitrović, a nekoliko igrača Albanije prišlo je i započelo sukob.

Naša reprezentacija naredni meč u kvalifikacijama, prvi od dva bez prisustva publike, igra od 20.45 na stadionu u Humskoj protiv Danske.