Uhapšeni, pa pušteni: Pero Antić i Tabo Sefološa oslobođeni uz kauciju

Košarkaši Atlanta Hoksa Pero Antić i Tabo Sefološa optuženi su za ometanje policije, prilikom incidenta u jednom njujorškom noćnom klubu.

 

Obojica su pritvorena jer su ometali policiju koja je stigla nakon što je nožem povređeno nekoliko osoba, uključujući i igrača Indijana Pejsersa Krisa Koplenda.

Osim za ometanje, policije, 33-godišnji Antić je optužen i za uznemiravanje, a pušteni su na slobodu uz plaćenu kauciju. Suđenje im je zakazano 18. juna.

Prema policijskom izveštaju, Antić i Sefološa su šest puta zamoljeni da napuste mesto zločina, pre nego što su uhapšeni. Oni su se navodno pomerili jedan korak, ali nisu napustili mesto.

Navodno je potom Sefološa verbalno napao policajce na “agresivan način”, opirući se hapšenju, koje su morala da izvedu četvorica policajaca, pri čemu je Antić povukao jednog za rame i onemugućio ga u tome.

Antić i Sefološa su zbog ovoga propustili gostovanje Bruklin Netsima, koji su Hoksi dobili i nastavili dominaciju na Istoku ove sezone.

Hoksi još uvek nisu reagovali na hapšenje svojih igrača, trener Majl Budengolcer je istakao da tim stalno komunicira sa NBA ligom, te da skuplja informacije.

Antić i Sefološa su se u zajedničkom saopštenju izvinili porodicama, saigračima i klubu zbog negativne pažnje, preuzevši odgovornost za svoje ponašanje.