Ukinuta suspenzija, nastavlja se takmičenje u Grčkoj: Utakmice se igraju pred praznim tribinama!

Takmičenje u grčkoj Superligi biće nastavljeno ovog vikenda, ali na praznim stadionima, pošto je Vlada ukinula suspenziju koja je bila na snazi nedelju dana.

Vlada Grčke je prošle nedelje prvobitno suspendovala fudbal u zemlji na neogređeno posle nereda na atinskom derbiju između Panatinaikosa i Olimpijakosa.

Međutim, nekoliko dana kasnije odlučila je da suspenzija važi samo za elitno društvo i da će trajati nedelju dana, ali je najavila da će situaciju pomno pratiti.

– Odluka Vlade je da ovonedeljne utakmice budu održane bez prisustva publike, a potom ćemo razmotriti situaciju posle nekoliko mečeva – rekao je zamenik ministra za sport Stavros Kontonis.

Kontonis je imao razgovore sa predsednikom Superlige Jorgosom Borovilosom i prvim čovekom Fudbalskog saveza Grčke Jorgosom Gircikisiom na kojima se diskutovalo o predlozima klubova za borbu protiv nasilja.

Imali smo dug razgovor i imamo plan kako da se izborimo sa nasiljem, a nadam se da ćemo ga se držati. Neke mere će biti uvedene od četvrtka, a ostale od naredne sezone, zato što zahtevaju promene Disciplinskog pravilnika – naglasio je Kontonis.

Kontonis je istakao da su među merama koje mogu da stupe na snagu odmah prekidanje utakmice istog trenutka kada navijači ulete na teren ili izbiju neredi na tribinama. Uz to, na snazi će biti novčane kazne i oduzimanje bodova, dok će prioritet za narednu sezonu biti elektronske karte, borba sa nasiljem i finansijskim prevarama.