UMALO U NAJJAČEM PRVENSTVU SVETA: Rajkoviću zbog jedne stvari propao transfer u Premijer ligu

Predrag Rajković
Beta

Golmanu fudbalske reprezentacije Srbije Predragu Rajkoviću propao je transfer iz Makabija u Englesku u zimskom prelaznom roku, rekao je danas njegov menadžer Zoran Stojadinović agenciji Beta.

 

Prema njegovim rečima, Rajković nije mogao da dobije radnu dozvolu jer nije imao 75 odsto nastupa za reprezentaciju, tako da je morala da zaseda komisija, za šta je bilo malo vremena.

Bilo bi mnogo lakše da je išlo iz Srbije, poput transfera Marka Grujića iz Crvene zvezde u Liverpul. Uvek ide mnogo teže kada je neki igrač u inostranstvu – rekao je Stojadinović za Betu.

Stojadinović nije želeo da otkrije o kom engleskom klubu je reč, ali je rekao da se radi o ekipi iz Premijer lige.

Rajković je u Makabi letos prešao iz Crvene zvezde i sa izraelskim klubom je nastupao u Ligi šampiona, a posebno se isticao u lokalnom prvenstvu.

 

Jedna od opcija da zameni Rajkovića u klubu iz Tel Aviva bio je golman Radničkog iz Niša Aleksandar Jovanović.

Predsednik Radničkog Radan Ilić rekao je da je imao ponudu Stojadinovića, a da transfer nije realizovan zbog toga što je Rajković ostao u Makabiju.

Ilić je kazao da je imao ponudu od 150 hiljada evra jednog turskog drugoligaša za Jovanovića, ali da je ponuda Makabija bila mnogo veća.

Kako je rekao, Ilić je dobio uverenja da će se transfer Jovanovića u Makabi realizovati na leto, ako Rajković napusti izraelski klub.

Aleksandar Jovanović se posebno istakao u jesenjem delu sezone u Super ligi Srbije, u kojoj je bio jedan od boljih golmana, a za njega je navodno bio zainteresovan i Partizan.