Uprava Novog Pazara: Potplaćeni navijači rade na štetu kluba

Fudbalski klub Novi Pazar optužio je danas pojedine navijače tog kluba da su smišljeno i organizovano izazivali incidente na meču s Radničkim 1923 sa ciljem da se utakmica prekine i registruje službenim rezultatom u korist gostiju.

– Jasno je da su u svemu tome videli priliku da ostvare jeftini profit, da ucenama i podvalama uzmu neki dinar, nemajući obzira prema rezultatima koje FK Novi Pazar ostvaruje i ambicijama koje želi da ostvari. Ovo nije prvi put da ta potplaćena grupa navijača radi na štetu kluba, jer njih ne zanima ni fudbal ni rezultat – navedeno je u saopštenju Upravnog odbora FK Novi Pazar.

Čelnici Novopazaraca istakli su da neće popustiti pred pritiscima i pretnjama koje stižu iz navijačkih grupa i da će sa stadiona „odstraniti sve moguće ispolitizovane i kriminalne elemente”.

U upravi kluba imali su i zamerke na arbitražu sudije Milenka Vukadinovića, jer smatraju da im je „poništio čist pogodak i da nije dosudio penal za domaćina”.

Podsetimo, utakmicu između Novog Pazara i Radničkog 1923 obeležila su tri duža prekida, a drugo poluvreme trajalo je preko 65 minuta.

Po jedan prekid u svakom delu susreta, usledio je zbog ubacivanja u teren nekoliko baklji od strane domaćih navijača, a zbog toga je severni deo tribine sa pristalicama Novog Pazara ispražnjen tokom drugog poluvremena.