Uprava Zvezde odlučila: Na OFK-u ipak bez karata

Odlukom kluba, ulaz na stadion u Ljutice Bogdana biće u četvrtak organizovan bez podele besplatnih ulaznica. Procenjeno je da bi raspodela karata pre meča stvorila veliku gužvu i ugrozila bezbednost.

Uprkos najavi da će ulazak na utakmicu Crvena zvezda – OFK Beograd u četvrtak predveče biti omogućen samo gledaocima sa kartama, rukovodstvo lidera Superlige odlučilo je da otvori kapije svima koji dođu na “Marakanu”.

MONDO saznaje da je klub procenio, nakon konsultacija sa relevantnim instancama, da je u periodu od dva dana nemoguće podeliti veliki broj karata i da bi se u tom slučaju pred blagajnama pre utakmice stvorila gužva i nervoza.

Dodatni problem zbog kojeg se odustalo od prvobitnog plana je i očekivani “knap” dolazak navijača iz unutrašnjosti, jer je utakmica zakazana za radni dan i zato što bi mnogi došli neposredno pre početka.

S obzirom na to da bi pobeda nad “romantičarima” donela Crvenoj zvezdi i 26. titulu, u Ljutice Bogdana očekuju više od 40.000 gledalaca na stadionu.

Klub je apelovao na navijače da dođu ranije na utakmicu, da bi bila izbegnuta gužva. Kako se tribine budu punile, tako će biti i zatvarane.

Meč Crvena zvezda – OFK Beograd počeće u četvrtak u 17.00 časova. Ako domaćin pobedi, kapitenu Nenadu Milijašu trofej će odmah uručiti Mitar Mrkela ispred Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Nije najavljeno prisustvo predsednika FSS Tomislava Karadžića, zbog njegovog službenog puta na ranije dogovoreni sastanak.