Uprkos kritikama Baton nije zabrinut za posao u Formuli jedan

Vozač Meklarena Dženson Baton rekao je da nije zabrinut za svoju budućnost u Formuli jedan, uprkos tome što je njegove nastupe kritikovao izvršni direktor ekipe Ron Denis.

Denis je pre nedeljne trke za Veliku nagradu Velike Britanije rekao da bi Baton, kome ugovor ističe na kraju godine „trebalo mnogo više da se trudi”.

– Ne vidim zašto ne bih bio u Meklarenu i sledeće sezone. Nisam i ne bi trebalo da budem zabrinut za moju budućnost u Formuli jedan. Sigurno ne bi trebalo da razmišljam o tome da li ću sledeće sezone dobiti ugovor – rekao je Baton, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Baton je ove sezone samo jednom bio na podijumu – u prvoj trci u sezoni u Australiji, kada je zauzeo treće mesto, i posle devet trka u šampionatu nalazi se na osmom mestu sa 55 bodova.

– Ja sam svetski šampion, pobedio sam u 15 trka. Mislim da sam na vrhuncu, imam vrlo brzog klupskog kolegu koji me tera da budem bolji – rekao je 34-godišnji Britanac.

Meklaren ove sezone nema konkurentno vozilo, šesti je u šampionatu konstruktora sa 90 bodova, a prvoplasirani Mercedes sakupio je 326 boda.