‘Uragan Nole’ protutnjao Londonom, Srbin Hrvatu održao čas tenisa! Đoković – Čilić 6:1, 6:1

Najbolji teniser sveta Novak Đoković deklasirao je Hrvata Marina Čilića sa 6:1, 6:1 u prvom meču Grupe A završnog Mastersa u Londonu.

Možda kao nikada ove sezone Đoković je došao do ubedljive pobede uz samo dva prepuštena gema Čiliću za 56 minuta igre.

Hrvat, koji je poznat po razornin servisima, u ponedeljak uveče je uštopovan od strane srpskog tenisera koji mu je čak šest puta na meču oduzimao servis – po tri puta u svakom setu.

Ovo je bio 11. međusobni duel Đokovića i Čilića, a Novak još uvek nije osetio gorčinu poraza.

Najava i tok meča:

Đoković i Čilić do sada su se sastajali deset puta, a nestvarno zvuči činjenica da je Srbin kao pobednik izlazio svaki put.

Poslednji put su igrali u četvrtfinalu ovogodišnjeg Vimbldona kada je Novak posle i više nego zanimljivog meča slavio sa 6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2.

Čilić ima 26 godina, u karijeri je osvojio 13 turnira, od kojih četiri ove godine. Ovo mu je debitantski nastup na završnom Mastersu.

Srpski teniser je poslednji turnir u sezoni osvajao tri puta, a tri pobede u Londonu mu garantuju da će godinu okončati na prvom mestu ATP liste.

Svaka pobeda u okviru takmičenja po grupama nosi 200 bodova, pobeda u polufinalu donosi 400 bodova, a trijumf u finalu vredi dodatnih 500 bodova.

Na prošlogodišnjem završnom turniru Nole je osvojio svoj treći Masters kup trofej sa maksimalnih pet pobeda, tako da će braniti 1500 ATP poena.

U prvom meču Grupe A Vavrinka je ranije danas savladao Berdiha sa 6:1, 6:1.

Prvi set: Novak Đoković – Marin Čilić 6:1

Hrvatski teniser je prvi servirao na ovom meču i to je uradio poprilično sigurno, pa je bez izgubljenog poena poveo sa 0:1. Sa malo više nervoze nego što je to ušao je Novak u ovaj meč. Grešio je iz izglednih situacijama, forhend ga nije služio, ali je na sreću servis bio odličan pa je Srbin izjednačio na 1:1. U trećem gemu je Nole oduzeo servis ”bombarderu” iz zapadne nam zemlje2:1.

Ono što je bitno, Đoković je uspeo potvrdi brejk i da dođe do lepog vođstva od 3:1. Naš teniser je ubacio u „petu brzinu”, a Hrvat na to nema odgovor. U petom gemu Novak je sa dve maestralne forhend dijagonale dokazao gledaocima zašto je na prvom mestu ATP liste, a Čilić je i drugi put na meču izgubio svoj servis – 4:1.

Uragan Nole” nema nameru da stane, a sa varijacijom različitih poteza uvukao je strah u kosti protivniku za peti uzastopno osvojeni gem – 5:1.

Evidentno je da će novopečeni tata na ovom meču držati konce igre u svojim rukama, a to smo i definitivno zaključili kada je protivniku treći put zaredom oduzeo servis za i više nego ubedljivih 6:1 posle 27 minuta igre.

Drugi set: Novak Đoković – Marin Čilić 6:1

Ovaj deo meča servisom je otvorio srpski teniser i rutinski je poveo sa 1:0. U potpunu letargiju upao je Čilić, dok sa drige strane Novaku sve polazi od ruke pa je tako došao do neverovatne brojke od osam osvojenih gemova u nizu2:0. Konačno je Hrvat uneo malo žara u ovaj duel kada je prvi put oduzeo servis protivniku i to poprilično ubedljivo bez izgubljenog poena – 2:1.

Fantastičnim forhend dijagonalama gradio je Srbin jedan poen u četvrtom gemu, a protivnika je dokosurio kada je ”laserskim navođenjem” odigrao paralelu i ponovo došao do prilike za brejk. Nju nije iskoristio, ali narednu jeste za 3:1. U narednom gemu je bez problema potvrdio brejk za velikih 4:1. Neverovatni Nole je šesti put na meču oduzeo servis protivniku, pa će sada biti u prilici da servira za meč – 5:1.

Nole šansu nije propustio pa je slavio i u drugom setu sa 6:1.