US Open: Težak put do finala za Novaka Đokovića

Najbolji teniser sveta u drugom kolu poslednjeg Gren slema igraće protiv 80. tenisera sveta Dijega Švarcmana iz Argentine.

Đoković je postavljen za prvog nosioca, a svoj nastup otvara protiv Argentinca i to će dvojici tenisera biti prvi međusobni meč.

Ni u drugoj rundi Đoković ne bi trebalo da ima previše problema, pošto ga očekuje bolji iz susreta Žil Miler – Pol Anri Matje. Treće kolo donosi Španca Giljerma Garsija-Lopesa.

Novak bi u projektovanom četvrtfinalu igrao protiv Marija, a kolo pre toga naišao bi na potencijalnu „minu” u žrebu, u vidu Džona Iznera. Pitanje je samo koliko je Amerikanac spreman, pošto se u četvrtak povukao sa turnira u Vinston Sejlemu, zbog povrede stopala.

Polufinale bi Đokoviću moglo da donese Stanislasa Vavrinku, koji će u svojoj četvrtini žreba imati Španca Tomija Robreda.

Drugi nosilac na turniru Rodžer Federer svoje učešće kreće od nezgodnog Marinka Matoševića, a kasnije ga čekaju dobri serveri – Semjuel Grot i Ivo Karlović.

Švajcarac bi u osmini finala trebalo da igra sa Fabiom Fonjinijem, dok u očekivanom četvrtfinalu ide na Grigora Dimitrova iz Bugarske.

U Federerovoj polovini žreba nalazi se Španac David Ferer, koji je igrao finale Mastersa u Sinsinatiju. Pre meča sa Rodžerom, Ferer će imati velike izazove pošto je žrebom odlučeno da može igrati sa Marinom Čilićem i Tomašom Berdihom.