USPEH: Andrea Arsović trijumfom završava godinu

Andrea Arsović, članica Streljačkog kluba Partizan, osvojila je prvo mesto vazdušnom puškom u trećem kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije u Smederevu.

Na poslednjem takmičenju u ovoj godini. Arsovićeva je sa 417,8 krugova, iza sebe ostavila drugoplasiranu Sanju Vukašinović sa upucanih 417,1 krugova i Draganu Todorović, koja je osvojila treće mesto sa 416, 6 krugova.

– Lepši završetak najuspešnije sezone nisam mogla da zamislim. Idem na zasluženi mini-odmor i nadam se da će moj stručni tim napraviti plan da i sledeće godine nastavim sa odličnim rezultatima. Znam da me čekaju velike borbe na šta sam spremna. Veliki motiv i iskustva nosim iz ove sezone i verujem da će mi pomoći pred olimpijsku godinu. Svim sportistima, njihovim trenerima i klubovima u 2015. želim puno sreće i uspešniju sezonu – izjavila je nakon uručivanja medalje u Smederevu prva srspka sportistkinja koja je obezbedila vizu za učešće na OI u Riju 2016. godine.

Kvota za Rio na Šampionatu sveta u Granadi, Kristalni srebrni globus na Svetskom kupu u Azerbejdžanu, bronza sa Svetskog kupa u Minhenu, ekipno zlato i srebrna medalja na Evropskom prvenstvu u Moskvi, samo su deo odličja koje je ove godine Arsovićeva „upucala” na međunarodnim takmičenjima.