Uspela provera pred Kairat: Zvezda ubedljivo savladala Karpate u Sloveniji

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ekipu Karpata sa 4:1 (3:1) u poslednjoj proveri u Sloveniji pred prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

 

Crvena zvezda je u prvom poluvremenu bila bolji rival. Ipak, osim poseda lopte, uvodni minuti utakmice nisu doneli mnogo zanimljivosti. Prvo uzbuđenje viđeno je u 16. minutu, i to pred golom Kahrimana. Izveli su Ukrajinci slobodan udarac, a lopta se nakon pogođenje prečke “nećkala” na gol liniji, ali je, ipak, nije prešla.

Kao da je ova prilika bila “okidač” za konkretniju igru Crvene zvezde, jer je samo minut kasnije Orlandić imao situaciju “jedan na jedan” protiv golmana, ali je čuvar mreže Karpatia bio uspešniji.

U 21. minutu, povela je Crvena zvezda. Savićević je pronašao Anđelkovića na levom boku, a ovaj centrirao na drugu stativu gde je spreman bio Parker, koji je glavom zatresao mrežu.

Brzo su “gosti” izjednačili. Nakon slobodnog udarca sa desne strane, loša reakcija odbrane srpskog tima i Plastun neometano šalje loptu u mrežu sa peterca.

Katai je u 34. minutu sjajno pronašao Orlandića na drugoj stativi, a napadač ponovo donosi Zvezdi prednost.

Samo tri minuta kasnije Savićević je asistirao Kataiju koji snažno šutira u suprotan ugao golmana i postiže treći gol za Crvenu zvezdu. Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Od 65. minuta, svi igrači sa klupe, osim golmana Vićića, dobili su priliku da zaigraju.

Finiš utakmice doneo je Crvenoj zvezdi i četvrti gol. Nakon što je pogrešio, Mbođ je ispravio grešku i pokrenuo kontranapad koji je nastavio odlični Živković uposlivši Ristića na levom boku, a ovaj Luku Jovića u kaznenom prostoru. Zvezdin mladi napadač je uspeo da zatrese mrežu, i postavi konačan rezultat.

Utakmicu je sa tribina gledao i nekadašnji trener Crvene zvezde, Slaviša Stojanović, a takođe je bio prisutan i Ibanjez, potencijalno pojačanje Crvene zvezde.

Tim Miodraga Božovića će kazahstanski Kairat dočekati 2. jula na stadionu „Rajko Mitić”.

Crvena zvezda – Karpati 4:1 (3:1)

Stadion: “Matija Gubec” Sudija: Dejan Budič. Strelci: Parker u 21, Orlandić u 34, Katai u 37. i Jović u 85. minutu Zza Ccrvenu zvezdum a Plastun u 25. minutu za Karpate.

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Pavićević, Rendulić, Anđelković, S. Stojanović, Savićević, Katai, Gavrić, Parker i Orlandić. Igrali su još: Vićić, Mbođ, Đorđević, Mijailović, M. Stojanović, Ahčin, Avramovski, Ristić, Jovović, Živković, Jović.

Karpati: Pidkivka, Mirošnjičenko, Novotriasov, Plastun, Kostević, Daušvili, Čašua, Strašnekevič, Hudobiak, Golodiuk, Karnoza.