Uspešan debi novog selektora: Srpske fudbalerke bolje od Rumunki

U prijateljskoj međunarodnoj utakmici ženska reprezentacija Srbija savladala je u utorak u Staroj Pazovi Rumuniju sa 1:0 (1:0).

 

Seniorke Srbije bile su bolje u prvom poluvremenu i zasluženo povele golom Mirele Tenkov. Bilo je nekoliko šansi da naša reprezentacija uveća pobedu, ali je golman Rumunije Paraluta bila na visini zadatka. Gol Milice Mijatović je opravdano poništen zbog ofsjada.

Najbolju priliku u drugom delu imala je Danka Podovac, koja je pogodila prečku. Golman Srbije Suzana Nilson odlično je reagovala dva puta, posebno u 75. minutu, kada je paradom izvadila loptu iz samog roglja. Sparno vreme uticalo je na nešto manje uzbuđenja u drugom poluvremenu.

Za državni tim debitovale su kadetkinja Alegra Poljak i omladinka Tijana Matić.

Podmlađena reprezentacija Srbije, pod komandom novog selektora Borisa Arsića,  pokazala je veoma dobru igru i najavila  blistavu budućnost.

Revanš se igra 25. juna u 10 časova u “Kući fudbala”. Očekuje sa da će selektor Boris Arsić u drugoj utakmici pružtii priliku svim igračicama. Priliku za debi u seniosrkoj konkurenciji očekuju kadetkinje Tijana Đuriček i Tijana Filipović,  kao omladinka Milica Kostić.