Uspešne, lepe i tako seksi: Srbija ima dosta toga da ponudi, pa tako i najzodnije sportistkinje (FOTO)

Pored uspeha koje nižu na evropskim i svetskim takmičenjima, srpske sportistkinje ostavljaju bez daha i svojom vanvremenskom lepotom. One su talentovane i Srbiju predstavljaju na najbolji mogući način, a muškarci širom sveta uzdišu za njima.

 

Ivana Španović (atletika)

Prošla može se nazvati godinom iz snova za najbolju srpsku atletičarku. On je je žetvu uspeha započela još u februaru kada je trijumfovala na mitingu u Stokholmu, a do kraja tog meseca ostvarila je najveći uspeh karijere postavivši novi nacionalni rekord. Na Balkanijadi u Istanbulu uspela je skoči 6,92 metara, a to dostignuće na snazi je i danas kao njen najbolji skok.

Foto: Beta

Na Svetskom prvenstvu u Sopotu, koje je održano u martu, Ivana je osvojila bronzano odličje i potvrdila da se nalazi u samom atletskom vrhu na planeti. Dva meseca kasnije uspesi sa sportskih borilišta pratili su je i na privatnom planu, pa je tako njen dugogodišnji dečko Vlada verio.

Zlato na Evropskom prvenstvu u Cirihu izmaklo joj je samo za četiri santimetara, pa se tako okitila srebrnom medaljom.

Čak je i ona ocenila da je 2014. bila nauspešnija godina u karijeri i da očekuje još bolje rezultate u sledećoj sezoni u kojoj će glavni događaj biti šampionat sveta u Pekingu.

– Ovo je definitivno moja najuspešnija godina. Osvojila sam svetsku bronzu u dvorani i evropsko srebro, pomerila granice najboljeg rezultata kako u dvorani tako i na otvorenom, izbila sam na prvu poziciju svetske rang liste u jednom trenutku da bi u sveukupnom poretku Dijamantske Lige zauzela drugo mesto sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana – sumirala je srpska skakačica udalj.

Jovana Brakočević (odbojka)

Prvo veliko takmičenje na kojem je nastupala za seniorsku reprezentaciju je bilo svetsko prvenstvo u Japanu 2006. godine kada je reprezentacija Srbije i Crne Gore (bez igračica iz Crne Gore) osvojila 3. mesto i time postigla najveći uspeh u istoriji. Jovana je malo igrala, ali je svaki minut iskoristila na najbolji mogući način, i već u sledećoj sezoni postala ključna igračica i na klupskom i na reprezentativnom nivou.

Foto: Promo

Drugi nastup na velikim takmičenjima imala je na Evropskom prvenstvu 2007. godine, ovoga puta sa reprezentacijom Srbije i osvojila su srebrnu medalju. Jovana je bila jedna od najboljih igračica na prvenstvu. Na Evropskom prvenstvu 2011. održanom u Italiji i Srbiji sa reprezentacijom Srbije osvojila je zlatnu medalju i proglašena za najkorisniju igračicu prvenstva.

Jovana se u junu prošle godine u Beogradu udala za italijanskog biznismena Marčela Kancijana.

Ivana Nešović (odbojka)

Dvostruki uzastopni prvak Grčke u odbojci angažovao je našu reprezentativku Ivanu Nešović koja je sa čelnicima kluba iz Pireja postigla dogovor o angažmanu i stiže u Atinu kao veliko pojačanje u nastavku sezone, gde se crveno-bele bore za krunu sa večitim rivalom Panatinaikosom.

Angažman Nešovićeve u Olimpijakos označen je kao bomba prelaznog roka u ženskoj odbojci imajući u vidu njeno iskustvo i značaj na odbojkaškim terenima širom sveta.

Milica Dabović (košarka)

Srpska košarkašica je u februaru prošle godine potisala ugovor sa Lionom gde je trenira selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković.

– Dolaskom u Lion, ostvaruju mi se dve želje. Nakon mog uspešnog evroligaškog iskustva, zbog kog sam i izabrala Zagreb, sada dolazim u veoma jako nacionalno prvenstvo gde je svaka utakmica izuzetno teška i to me vrlo motiviše. Druga ispunjena želja je povratak u sistem rada Marine Maljković i time sam sve rekla – objasnila je tada Dabovićeva.

Foto: Instagram/milicamrvica

Ona je blistala je Mundobasketetu 2014. godine koje je održano u Turskoj,a njen potez proglašen je za drugi najbolji na čitavom turniru.

Ana Ivanović (tenis)

Jedna od najlepših teniserki sveta može se pohvaliti da je imala sezonu iz snova iza sebe. U 2014. godini dizala je trofeje na četiri turnira – Oklendu, Montereju, Birmingemu i Tokiju.

Tu sezonu je krunisala i velikim uspehom – na WTA listi završila je kao peta teniserka sveta. Odskora je u vezi sa nemačkim reprezentativcem, Bastijanom Švajnštajgerom.

Nažalost, na prvom Gren slemu sezonu u Melburnu ispala je već uprvom kolu, ali utisak može da popravi već na sledećem turniru u Dubaiju koji startuje 15. februara.

 

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta sporta pratite na našoj Facebook stranici – SportDnevno.rs, kao i na Twitteru @Sport_Dnevno_rs.