UTISCI POSLE ŽREBA: Mnogi misle da je GRUPA “LAKA”, a evo šta kažu PROTIVNICI “ORLOVA” na Svetskom prvenstvu

SP Rusija 2018
BETA

Strasti su se uzburkale i sada svi sa nestrpljenjem iščekuju početak Svetskog prvenstva. Posle žreba, sasvim je sigurno da odbrojavanje može da počne. Protivnici su dobro poznati, ostaje još samo da se "orlovi" pripreme za ni malo lake okršaje, iako je na prvi pogled delovalo da smo "odlično prošli".

 

Podsetimo, fudbaleri Srbije igraće sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom u grupi E Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji. “Orlovi” su na izvlačenju u moskovskom Kremlju, generalno, imala dobar žreb jer je, uprkos teškim prognozama, izbegnuta “grupa smrti”. Stoga, postoje solidne šanse da se Srbija plasira u nokaut fazu. Sve formirane grupe za predstojeći Mundijal možete pogledati OVDE.

Prvi duel “orlovi” će igrati 17. juna u Samari, a potom ih očekuju mečevi u Kalinjingradu sa Švajcarcima i Moskvi, kada će im protivnik biti veliki Brazil predvođen Nejmarom.

Selektor fudbalske reprezentacije Kostarike, sa kojom će Srbija odigrati prvi meč, rekao je da je zadovoljan grupom.

 Imam veoma dobar osećaj posle žreba. Podseća me na Mundijal u Italiji, kada smo imali Brazil za rivala uz dve evropske selekcije. Čak je i raspored utakmica veoma sličan – rekao je Oskar Ramires i napomenuo da poštuje sve protivnike, ali da je Brazil poseban.

 

– Sviđa mi se što ćemo igrati protiv tri ekipe koje vole da igraju fudbal. Gledao sam ih, gaje kombinovan fudbal – dodao je selektor te latinoameričke reprezentacije.

Ukoliko se savlada prva prepreka, naši fudbaleri će veoma motivisano ući u okršaju sa Švajcarcima, koje predvodi Vladimir Petković, a njegov glavni cilj je da reprezentacija “preživi” grupu.

– Brazil nije mnogo važniji od Srbije i Kostarike. Moraćemo da se borimo. Idemo u Rusiju da preživimo grupu, a za to je potrebno da se borimo i dajemo sve od sebe protiv svakog tima. Srbija je uvek imala dobre pojedince, a sada je to i dobar tim koji je kvalifikacije završio na prvom mestu u grupi – kazao je Petković i ocenio da je svaka ekipa na svetskom šampionatu jaka, kao i da Švajcarska ima šanse protiv Brazila, koji je najjači u grupi.

 

A kad smo već kod najjačih izgleda da su, posle debakla na Mundijalu 2014. godine, kada ih je Nemačka, bukvalno, ponizila u polufinalu, Brazilci odlučili da već od danas počnu sa proučavanjem i analizom svojih protivnik sa ciljem da se u Rusiji (koliko-toliko) iskupe za bolan poraz (7:1). A da će biti teško – biće, što potvrđuju i reči selektora Tite.

– Moramo da rastemo i evoluiramo. Naravno, potrebno je i da se prilagodimo svakom protivniku sa kojim ćemo se suočiti. Proučićemo ih, velika je konkurencija. Sama činjenica da jedna Holandija neće igrati na Svetskom prvenstvu govori koliko će to biti ozbiljno takmičenje. Italija je tri puta osvajala trofej, a neće biti u Rusiji. Čile takođe nije tu. Stepen teškoće je veoma visok – jasan je Tite.

Svetsko prvenstvo biće održano od 14. juna do 15. jula 2018. godine u 11 ruskih gradova, a titulu brani selekcija Nemačke.